Русенският съд остави за постоянно в ареста 59-годишен мъж, заловен

...
Русенският съд остави за постоянно в ареста 59-годишен мъж, заловен
Коментари Харесай

Постоянен арест за дрогиран шофьор

Русенският съд остави за непрекъснато в ареста 59-годишен мъж, хванат да кара след приложимост на опиати. Това оповестиха от Съдебната палата в крайдунавския град. 

Определението на Районния съд в Бяла е доказано от Русенския областен съд и е влезнало в действие. 

Мъжът бил засечен да кара автомобила си под въздействието на опиати - метамфетамин, амфетамин и кокаин, в края на януари тази година в град Бяла. 

Наказанието за сходно закононарушение е от една до пет години затвор и санкция от 500 до 1500 лв.. 

" Макар съгласно Наказателния кодекс то да не е несъмнено като " тежко ", публичната заплаха е забележителна и обществото е изключително сензитивно към заплахите за живота и здравето, които шофирането под влияние на опиати крие ", изясняват от Русенския областен съд.

Мъжът към този момент има две присъди - за безчинство и за ръководство на транспортно средство след приложимост на кокаин. За второто закононарушение му е наложена условна присъда от 10 месеца затвор с три години изпитателен период. 

От съда изясняват, че действието, за което е упрекнат по актуалното досъдебно произвеждане, е осъществено единствено половин година по-късно. Така при възможна неоправдателна присъда биха били налице предпоставките за привеждане в осъществяване на отсроченото наказване от 10 месеца отнемане от независимост. 

Според съда това е задоволително за извода, че има действителна заплаха обвиненият да се укрие.

За първите осем месеца на тази година в Русе са наказани 95 водачи, управлявали транспортно средство след приложимост на алкохол или опиати. От тях 88 водачи са получили условни присъди, а седем водачи са наказани на затвор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР