Русенският прокурор Николай Николов е подал оставка, предаде БНТ, позовавайки

...
Русенският прокурор Николай Николов е подал оставка, предаде БНТ, позовавайки
Коментари Харесай

БНТ: Русенският прокурор Николай Николов е подал оставка

Русенският прокурор Николай Николов е подал оставка, съобщи Българска национална телевизия, базирайки се на източници от Висшия правосъден съвет.
За Николов беше разкрито, че е търсил подпомагане от Пламен Бобоков за избирането му за административен началник на Окръжна прокуратура - Русе.
" Ходатайствах за назначението на Николай Николов за прокурор. Това съобщи в изявление за " Тази неделя " по bTV преди два дни самият Пламен Бобоков, който беше пуснат под домакински арест против рекордната гаранция от 1 млн. лева Той и брат му Атанас се проверяват за противозаконен импорт и експорт на боклуци, а от тази седмица Пламен Бобоков се снабди с още едно - търговия с въздействие. От държавното обвиняване оповестиха, че имат доказателства, че прокурор Николов е отправил молба за лобиране към Бобоков, с неговите контакти на високо равнище, да заеме поста областен прокурор на Русе.
„ Там става дума за посредничество за един извънредно заслужен прокурор, само че може да видите, че е несполучливо, тъй като той различен човек е прокурор на тази позиция “, съобщи още Бобоков за наличието на есемесите. Бизнесменът е безапелационен, че не става въпрос за „ търговия с въздействие “, а за „ лобизъм “ за един заслужен човек. „ Тези избори постоянно са предопределени от два стълба на въздействие “, сподели Пламен Бобоков. „ Аз съм ги дал (есемесите), тъй като няма от какво да се тормозя. Не става въпрос за заслуга на специфичните служби “, разкри предприемачът във връзка на публикуваните от прокуратурата доказателства, които включваха и есемеси от телефона на Бобоков за връзка сред него и секретаря на президента Пламен Узунов.
Вижте още:
Прокуратурата ревизира цялостната активност на прокурора, за който лобирал Пламен Бобоков
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР