Русенският драматичен театър ще представи утре третата си премиера за

...
Русенският драматичен театър ще представи утре третата си премиера за
Коментари Харесай

Русенският театър представя „Нос“ на Гогол като серия от скечове


Русенският трагичен спектакъл ще показа на следващия ден третата си премиера за сезона – комедията „ НОСсенс “ по повестта „ Нос “ на Николай Гогол. Режисьор на спектакъла е Боян Иванов, който е замислил представлението като поредност от скечове, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Русе.

„ Използваме цялата история от повестта на Гогол, спазени са и разговорите, където ги има, защото изпитвам голям почит към този създател. Опитал съм се да изместя фокуса на историята и да употребявам класическите текстове за по-съвременни цели. След отделянето на носа на Платон Ковальов следват странни и безсмислени случки, които минават в поредност от скечове. Интересувам се от тематиката за забавляването и избутването на неговия смисъл, тъй като толкоз доста в последно време му се отдаваме, че не можем към този момент без него “, изясни Иванов.

В „ НОСсенс “ е употребен и видеомапинг, посредством който се описват елементи от действието под формата на анимация. Колкото до декора, той е оптимално банален – употребяват се панели, които се местят от актрисите в спектакъла и имат лична хореография, допълвайки замисъла на представлението.

Сценографията и костюмите са на Петър Митев, хореографията е на Татяна Соколова, видеото е на Тодор Тодоров. В спектакъла взе участие като посетител артистът Алексей Кожухаров, който играе в състава на Пловдивския спектакъл, а дружно с него са русенските артисти Александър Узунов, Венцислав Петков, Дайана Михайлова, Ивайло Ненов, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Кадри Хабил, Крум Берков, Любомир Кънев, Надя Банчева, Ралица Константинова, Татяна Цветкова, Ясена Господинова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР