Русенските полицаи са спрели за проверка в Сливо поле лек

...
Русенските полицаи са спрели за проверка в Сливо поле лек
Коментари Харесай

Откриха оранжерия за отглеждане на марихуана, наркотици и оръжие в Русе

Русенските служители на реда са спрели за инспекция в Сливо поле лек автомобил с 49-годишен лидер от Силистренско, прочут на правораздавателните органи.

Оказало се, че в колата той превозвал близо 2 кг марихуана, която била укрита в сак с облекла.



След обиск в къща на територията на община Кайнарджа чиновниците на реда открили, че тя се употребява като оранжерия за развъждане на марихуана. В особено оборудвано помещение са открити насаждения марихуана, а също артикули и техника, употребявани за обработване на конопеното растение.

49-годишният мъж е арестуван.





При другата интервенция на пътя Русе-Бяла, в региона на хижа " Приста " бил спрян за инспекция лек автомобил с разградска регистрация, ръководен от 31-годишен мъж от Русе. С него пътувала и 26-годишна русенка. Водачът отказал да бъде пробван с техническо средство за приложимост на опиати, а при последвалия обиск чиновниците на реда намерили в него 5 хапчета и прахче " екстази ".



Полицаите разкрили още опаковка с към 0,5 грама кокаин и дребен полиетиленов пакет с към грам метаамфетамин.

По-късно на адрес в Русе на бул. " Цар Овободител " служителите на реда са намерили и иззели към 140 грама метаамфетамин, таблетки екстази, марихуана, към два грама кокаин.



Освен опиатите, били открити още подправена банкнота от 50 лв., над 40 разнообразни муниции за огнестрелно оръжие, няколко револвера и елементи за оръжия. 31-годишният мъж е арестуван.





Разследването и на двата случая продължава под надзора на прокуратурата.

Автор: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР