Русенската опера ще представи на 5 септември предпоследното заглавие от

...
Русенската опера ще представи на 5 септември предпоследното заглавие от
Коментари Харесай

Мюзикълът „Човекът от Ла Манча“ ще се играе в театъра в Търново вместо на Царевец

Русенската опера ще показа на 5 септември предпоследното заглавие от Фестивала „ Сцена на вековете “ във Велико Търново – мюзикъла „ Човекът от Ла Манча “.

Заради метеорологичната прогноза и огромната възможност от превалявания спектакълът ще се играе от 21,00 ч..в Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов “, вместо на откритата сцена в крепостта Царевец. Закупените билети важат за новата локация без презаверяване.

Мюзикълът „Човекът от Ла Манча“ от Дейл Васерман, Мич Лий и Джо Дариън е основан през 1965 година Блестящата концепция на Васерман е да,представи романа „Дон Кихот“ посредством история за нейния създател, Мигел де Сервантес.

Продукцията стартира в Ню Йорк, само че надалеч от Бродуей. Със своята музика, въодушевена от фламенкото, с концепцията на създателите за спектакъл в театъра, с режисьорският метод да се заложи на импровизационното начало с минимално потребление на атрибут и костюми, “Човекът от Ла Манча ” не звучи и не наподобява на нито един Бродуейски театър. От основаването си до момента “Човекът от Ла Манча ” има сред 12000 и 18000 продукции по целия свят.

В спектакъла на Русенската опера звездният Орлин Горанов и известният артист Мариан Бачев ще се превъплътят в облика на популярния идалго и неговия правилен оръженосец Санчо Панса.

Диригент на мюзикъла е Ганчо Ганчев, режисьор -Борис Панкин, сценографията е на Иван Токаджиев, а хореограф – Боряна Сечанова
В постановката взе участие оркестър, хор и балет на Държавна опера-Русе.

Последното заглавие в афиша на III Летен сезон на българските оперни театри „ Сцена на вековете “ е балетът „ Ромео и Жулиета “ по музика на Сергей Прокофиев, който танцова натрупа „ Арабеск “ ще показан на 15 септември от 19,00 ч. в Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Киисимов “.

Фестивалът „ Сцена на вековете “2018 се организира под патронажа на министъра на културата Боил Банов. Домакин на влиятелното събитие е община Велико Търново, а тазгодишното издание е притежател на влиятелния лейбъл „ Европа на фестивалите, фестивалите на Европа “ 2018-2019.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР