Русенската католическа организация Каритас“ стартира благотворителна дарителска кампания Училищен звънец

...
Русенската католическа организация Каритас“ стартира благотворителна дарителска кампания Училищен звънец
Коментари Харесай

Стартира кампания „Училищен звънец с Каритас“

Русенската католическа организация „ Каритас “ започва благотворителна дарителска акция „ Училищен звънец с Каритас “. Приемат се парични дарения по банковата сметка на организацията, както и предметни дарения, подобаващи за възпитаници: раници, нови или добре непокътнати образователни принадлежности и такъми, от които има потребност всяко дете на учебно заведение.

Събраните средства и дарения ще оказват помощ на към 150 деца в учебна възраст, за които Каритас Русе се грижи. Една трета от тях са деца на украински жители, намерили леговище от войната в региона на Русе. Останалите са консуматори на обществените услуги, ръководени от Каритас в региона на градовете Русе и Белене.

Анкетно изследване на Каритас Русе измежду представители на украинската общественост сподели, че две трети от децата в учебна възраст влизат в русенските класни стаи на 15 септември. Останалите не престават образованието си онлайн в украинската просветителна система. Всички те имат потребност от разнообразна поддръжка: от раници и униформи, през средства, с цел да покрият учебните условия, до образователни принадлежности и такъми.

Близо 100 деца в учебна възраст са консуматори на обществените услуги на разходен касов ордер Каритас в Русе и Белене. Десет от тях за пръв път прекрачват учебния предел тази есен. Те също се нуждаят от поддръжка, с цел да стартират по-уверено образователната година.

„ Училищен звънец с Каритас Русе “ разчита на всеки жест на щедрост на хората с положителни сърца – тъй като всички сме били възпитаници. Напред, науката е слънце! Можете да извършите вашите дарения на следната банкова сметка:

Първа Инвестиционна Банка
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG45FINV91501017334928

Предметни дарения се одобряват в Хуманитарния център на разходен касов ордер Каритас на ул. „ Богдан челник “ 3 в Русе.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР