Русенката Валери Кънчева споделя неволите си със снимка във Фейсбук

...
Русенката Валери Кънчева споделя неволите си със снимка във Фейсбук
Коментари Харесай

Подлез без рампа за колички - поредното предизвикателство в Русе

Русенката Валери Кънчева споделя неволите си със фотография във Facebook групата " Писмо до кмета на Русе "

Жената споделя по какъв начин ѝ се постанова, с цел да премине през подлеза на бул. " Липник " пред някогашния цех " Петър Караминчев " да смъква по стъпалата количката с детето си на ръце: " Срамота в 21 век да смъкваш количка на ръце. Трагично е, че това е след ремонта. С две думи " българска работа ".

Възмутени русенци разясняват в поддръжка на дамата и упрекват за следващ път недомислиците в работата на Община Русе. Да, ремонт на подлеза е изработен, само че не са спазени всички условия и не е помислено за обезпечаването на удобството и сигурността на избрани групи хора.

Наталия Кирова разяснява: " На общински съвет са споделили, че има пешеходна пътека наоколо и не била нужна рампа там... Безумие.. " В отговор Бистра Ангелова прибавя: " Да бяха го затворили вместо да го ремонтират няколко месеца. Щом майките и инвалидите могат да заобикалят, за другите също не би било проблем. Но щом е издигнат и се употребява десетки години-значи е необходим, само че една група жители са осъдени да не го употребяват,. Заради това, че са се осмелили да имат деца или пък да се разболеят. "

С благопожелание към кмета Пенчо Милков се обръща една русенска майка: " един ден единствено желая да вземе да се разноски из целия град с количка и да се повози с нея на градски превоз. После да го видя какво ще мисли по въпроса. "

Уви, такива пожелания се насочат не за първи път към управниците на града, само че към момента чакаме съответни и навременни реакции от тях. Защото всички жители са равнопоставени и имат право на безвредна и комфортна градска среда. Нали Русе е с искания за " дребната Виена "? Е, по инфраструктура градът ни е на светлинни години от Виена.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР