Русенка е станала жертва на телефонна измама по схемата за

...
Русенка е станала жертва на телефонна измама по схемата за
Коментари Харесай

Пенсионерка даде 1900 лв. и 1560 паунда на ало измамници в Русе

Русенка е станала жертва на телефонна машинация по схемата за потърпевш непосредствен, нуждаещ се от пари за интервенция, оповестиха от полицията.

Сигналът за случая е подаден на 1 септември. Според 76-годишната жена по-рано денем на стационарен телефон е получила позвъняване от плачеща жена , която ѝ съобщила, че си е счупила крайници и тя припознала в гласа щерка си.

След това телефонът е бил предаден на мъж, който се показал за доктор. По-нататък диалогът се трансферирал на мобилния телефон на пострадалата . Мнимият лекар й споделил, че до момента в който трае диалога тя не би трябвало да затваря телефона и обяснил, че щерка ѝ си е счупила крайници и са нужни пари за интервенция.

Жената подготвила наличните в дома си средства - 1900 лв. и 1560 паунда, сложила ги в найлонов плик, след което излязла от вкъщи си и по дадените инструкции ги предала на улицата на разположение, което докторът обяснил, че е негов наследник и работи в здравната каса.

Върнала се в жилището, като от самото начало връзката по телефона продължавала, защото „ докторът “ я осведомявал за протичането на интервенцията.

Всичко това траяло досега, в който видяла, че щерка ѝ се прибира и схванала, че е станала жертва на машинация. По случая се води следствие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР