Русенецът Теодор Цветков ще опита да преплува 181 км от

...
Русенецът Теодор Цветков ще опита да преплува 181 км от
Коментари Харесай

Русенец ще опита да преплува 181 км по река Самара в Русия

Русенецът Теодор Цветков ще опита да преплува 181 км от река Самара в Русия в края на август тази година. За задачата Общинският съвет в града единомислещо одобри предлагането общината да поддържа финансово младежа.

Младият мъж от години взе участие в начинания с благотворителен темперамент. Сред провокациите, които преодолява, са преплуване на 10 км с една ръка и на 50 км - с вързани крайници, както и на 32 български езера в границите на месец. Включва се и в самодейност на " UNICEF България ", където плува в езерото в лесопарка " Липник " дистанцията от 220 километра.

Всички начинания и дела, в които Теодор Цветков е вземал присъединяване, са с благотворителен темперамент. За всички тях той е търсил спонсори и способи да финансира своето присъединяване. Според него положителните каузи не могат да бъдат сравнявани и зад всяка идея стои човешки живот. Цветков има вяра, че Бог е с него и го пази всякога, когато е във водата. Доказателство за това са и четирите пъти, когато е изваждал Богоявленския кръст от р. Дунав - през 2016 година, 2018 година, 2020 година и 2021 година, а през 2018 година - и от водите на р. Варда в Македония.

Младият русенец мечтае да направи света по-добро място и се стреми да го покаже посредством делата си. Малко прочут факт е, че Теодор Цветков е постигнал триумфите си самичък, без упътванията на треньори или учители.

Целта на младежа в този момент е да преплува 181 км от река Самара. Състезанието е на стадии и продължава пет дни. Всеки ден участниците ще плуват по реката несъмнено разстояние. Водите са непредсказуеми и крият доста рискове - мощни течения и метеорологични промени.

С тази самодейност Теодор Цветков ще поддържа международната идея за справяне с световното стопляне. Първата премия в надпреварата не е парична. За спечелилия има единствено орден и купа. За Теодор Цветков обаче по-голям от премията е образецът, който се дава на подрастващото потомство и на всички, които не се отхвърлят да следват фантазиите си и да вършат положително.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР