Русенец създаде карта на България от магнити, вдъхновен от туристическите

...
Русенец създаде карта на България от магнити, вдъхновен от туристическите
Коментари Харесай

Русенец създаде карта на България от магнити

Русенец сътвори карта на България от магнити, въодушевен от туристическите излъчвания по Българска национална телевизия. Георги Гьоков е сглобил първото си пано, в което намират място събирани от него в продължение на години сувенири от цялата страна.

Преди две години Георги Гьоков взема решение да обиколи градовете и курортите на България. Започнал от Трявна. Навсякъде се придвижвал с публичен превоз. Постепенно решил да сътвори и своя версия на картата на страната. Казва, че от време на време е имал не повече от 50 лв. в джоба, само че все пак не се отказал.
Георги Гьоков: Това е цяла България - от край до край. От нос Калиакра долу до Резово - безусловно всички курорти в България, плюс всички градове в България.
Споделя, че най-трудно било най-после, когато му останали няколко „ бели петна “. По Великден му се наложило да обиколи градовете в централната част на страната и да стигне до Видин, с цел да събере изчезналите магнити.
Георги Гьоков: В моя апартамент владея три Българии - основал съм нещо неповторимо, красиво. Едната ми България – това са магнитите. Втората България е това... огромното пано. Третата ми България - това е арт изложба - това, което на мен ми харесва най-вече, съм си го снимал. Аз имам 3 200 фотоси.
Сега Георги се надява да получи методическа помощ от галерии или от музейни експерти, с цел да покаже богатата си персонална сбирка от фотоси като фотоизложба. Казва, че чака да го потърсят съидейници, които като него имат пристрастеност към географията, с цел да обсъдят дружно нови инициативи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР