Русенец преплува с благотворителна цел разстоянието от 10 км с

...
Русенец преплува с благотворителна цел разстоянието от 10 км с
Коментари Харесай

Русенец преплува 10 км с вързана ръка

Русенец преплува с благотворителна цел дистанцията от 10 км с една ръка. Каузата на 24-годишния Теодор Цветков, треньор по плуване в спортното учебно заведение, е набиране на средства за създаване на водно-рехабилитационен център за деца с двигателни увреждания. Това е втората благотворителна акция на младия мъж, който през декември предходната година плува, с цел да подкрепи лекуването на дребната Мартина Танева от Банско.

"Тук е радикално по-различно басейн и езеро – тука има леко течение, мътна вода, вятър ", споделя младежът пред Българска национална телевизия.

Младият мъж, който две години подред вади богоявленския кръст от водите на Дунав и един път в Македония, от половин година оказва помощ на Илиян Русев от Фондация „ Александър Русев” за раздвижването на деца с двигателни проблеми в басейн.

"Трябва да си оказваме помощ хората един на различен, тъй като въпреки всичко сме хора, всеки може да изпадне в тази обстановка ", споделя Цветков.

"Ние желаеме да изградим цяла база с рехабилитационни центрове, както би трябвало да бъде. Когато влезе едно дете вътре за рехабилитация, да стартира от рехабилитаторите, след това да стартира във водата и да има къде децата да вървят гратис ", разкри Илиян Русев – Скури от Фондация „ Александър Русев”:

В момента Илиян Русев и Теодор Цветков оказват помощ на близо 30 деца. Положителният резултат от водната гимнастика виждат и самите родители.

"Във водата има огромни резултати, защото тя е плътна и всяко едно придвижване, без значение дали ти го предизвикваш или самото дете, то се получава. Просто всяко едно нервно окончание, всеки един мускул работи. И това е добре за децата. "

За да построи рехабилитационен комплекс, първата цел на Фондация „ Александър Русев” е да събере средства за закупуването на терен от 4 дка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР