Русе. Премиерът Бойко Борисов посети сградата на СУ Христо Ботев“

...
Русе. Премиерът Бойко Борисов посети сградата на СУ Христо Ботев“
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов посети изцяло обновената сграда на СУ Христо Ботев в Русе

Русе. Премиерът Бойко Борисов посети постройката на СУ „ Христо Ботев “ в Русе, която е напълно актуализирана. Ремонтът е на стойност 3 867 147 лева Финансирането е по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.
„ Образователна инфраструктура – автомагистрала на духа. Затова вършим чисто нови учебни заведения. Сега с новия сектор Мария Габриел може да направи доста за Европа, и в частност за България в тази сфера. Това е извънредно значимо “, съобщи пред учителите и учениците министър-председателят Борисов.
В постройката на СУ „ Христо Ботев “ са построени нови електро и ВиК съоръжения, покрив и спортни площадки, както и озеленяване в прилежащи дворни пространства. В учебното заведение се образоват 1016 възпитаници в 44 паралелки. Учителите са 77. В образователното заведение се преподават софтуерни, естествени и филантропични науки.
Ремонтът на СУ „ Христо Ботев “ е част от план „ Ремонт на пет общински образователни заведения в град Русе, в това число прилежащите им дворни пространства “ на обща стойност 12 402 900 лева Общо в Русе по Оперативна програма „ Региони в напредък “ се ремонтират 5 учебни заведения и 3 детски градини. Обновени са СУ „ Христо Ботев “ и Математическа гимназия „ Баба Тонка “. В ремонт са Професионалната гимназия по стопанска система „ Елиас Канети “, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Пеньо Пенев “ и Професионална гимназия по механотехника „ Юрий Гагарин “.
В Русе министър-председателят Бойко Борисов посети и постройката на Професионалната гимназия по облекло „ Недка Иван Лазарова “. Премиерът Борисов прегледа професионалното съоръжение на образователните зали и кабинети. В образователното заведение се образоват 365 възпитаници, от които 232 в дневна форма, 19 във вечерна форма и 29 в независима. Училището образова в дуална форма (съвместно с бизнеса) по специалностите „ Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил “, „ Организация и технология на фризьорските услуги “. В две паралелки в компетентност „ Шивачество “ се образоват и деца със специфични просветителни потребности.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР