Русе. Окръжният съд остави в ареста Северин Красимиров, обвинен за

...
Русе. Окръжният съд остави в ареста Северин Красимиров, обвинен за
Коментари Харесай

Северин Красимиров, обвинен за убийството на журналиста Виктория Маринова, остава в ареста

Русе. Окръжният съд остави в ареста Северин Красимиров, упрекнат за убийството на журналиста Виктория Маринова. Мотивите за това са тежестта на осъщественото закононарушение, фактът, че младият мъж няма непрекъсната работа и приходи, фамилията му живее в чужбина и има действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение. На Красимиров са повдигнати две обвинявания - за обезчестяване и за ликвидиране по изключително нечовечен и непосилен за жертвата метод. Постоянната мярка „ задържане под стража “ беше поискана от обвиняването и подкрепена от служебния бранител на Северин - юрист Иван Дойнов. Адвокатът разясни, че в случай че бъде пуснат под домакински арест и се върне в циганската махала Северин се тормозил за здравето и живота си.
Пред публицисти Северин призна, че е отговорен и съобщи, че ще одобри присъдата, каквато и да е тя. „ Много скърбя. Не мога да допускам, че аз съм го направил. Ударих й един пестник “, сподели той. Северин се разплака и добави, че единствените думи, които насочва към фамилията на убитата Виктория са – „ Съжалявам “.
Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев изясни, че Северин е признал, че е блъснал Виктория, за изнасилването обаче мълчал. По думите му нямало данни той да е имал съизвършител. Северин отричал да е познавал жертвата си или да я е виждал на телевизионния екран. Той разказал, че сред двамата е имало спречкване. От Красимиров е взета ДНК-проба. Направеният обзор е открил, че физическото му положение е положително.
Северин има право да апелира наложената мярка в тридневен период пред Апелативния съд във Велико Търново. До даването на ход на делото той ще остане в следствения арест в Русе.
Агенция „ Фокус ” напомня: 30-годишната телевизионна водеща бе изнасилена и убита в Русе на 6 октомври 2018 година Сигналът за откритото ѝ тяло беше подаден същия ден в 14.18 часа. Смъртта е била породена от удари в главата и задушаване. Няколко дни по-късно, по гледище на българските управляващи, в Германия бе арестуван 21-годишният Северин Красимиров. Задържаният мъж е роден през 1997 година в Русе и има престъпна регистрация за кражба на цветни метали. Иззети са материални доказателства, свързващи лицето с убийството. Открито е съществуване на ДНК материал върху облеклата му от жертвата и от него, както и негов ДНК материал и върху жертвата.
В сряда, 17 октомври, немските управляващи предадоха на летище София търсения Северин Красимиров на българските управляващи. В четвъртък той бе превозен от София до следствения арест в град Русе, където бе разпитан и освидетелстван. По време на разпита той е споделил къде е скрил телефона на жертвата, след което мобилното устройство беше намерено покрай мястото на убийството.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР