Русе. Искаме Европа да е в нашия дом, в България

...
Русе. Искаме Европа да е в нашия дом, в България
Коментари Харесай

Пламен Нунев, ГЕРБ: Искаме Европа да е в нашия дом, в България и всички общини на Русенска област

Русе. „ Искаме Европа да е в нашия дом, в България и всички общини на Русенска област. Чрез тези цивилен разговори, които ГЕРБ провежда в цялата страна по линия на районното развиване и образованието, ние желаеме да покажем на всички тук каква по размер работа е свършила страната на територията на област Русе и в страната. Има доста неща, които предстоят да се случат и по тази причина по време на тези срещи би трябвало да се предложи най – положителното решение ”. Това сподели националният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев по време на състоялия се този следобяд цивилен разговор, отдаден на районното развиване, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Събитието се организира в препълнената зала 2 на Канев център. Форумът е част от платформата за цивилен разговор „ Европа в нашия дом ”.
„ Атакуваха ме с репликата, че асфалтът не се яде, а в този момент всички желаеме да имаме добра пътна инфраструктура. Затова би трябвало да имаме самообладание, сподели господин Нунев.
Депутатът се спря на съответни инфраструктурни планове, реализирани в общините Бяла, Ценово и други
Участие в събитието взеха още Андрей Новаков – народен представител в Европейския парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ, ръководители на общински препоръки, общински съветници, кметове на общини и кметове на кметства от Русенска област, представители на локалния бизнес, жители.
„ Когато приказваме за Русе и районно развиване, в случай че Европейски Съюз реши да прави конкурс за най-хубав план, то Русе би трябвало да е на витрината и би трябвало да го сочат с пръст за това по какъв начин би трябвало да се извършват европейските планове, показа Андрей Новаков пред присъстващите. Русе има доста добър собственик в лицето на кмета ", посочи господин Новаков.
„ След 2020 година България ще може да се възползва от повече средства ", означи евродепутатът. „ Най-бедните райони ще могат да съфинансират по европроекти единствено с 15%, а не с 30%. Регионите, които страдат от обезлюдяване би трябвало да употребяват преференциално средства от Европейски Съюз. Вече е ясно по какъв начин ще се финансира от 2022 година и средствата за България ще бъдат повече, тъй като Европейския парламент и Европейската на комисия са на едно мнение. Това идва на декор на понижение на средствата за някои страни от 24%, направи паралел Новаков по повод положителната вероятност пред нашата страна. Русе се употребява за образец от цяла България и това се дължи и на работата на народния представител Пламен Нунев ", заключи Андрей Новаков.
„ С помощта на Европа и държавно управление в Северна България през мандата се случват доста положителни неща, съобщи в експозето си Николай Нанков – заместител - министър на районното развиване и благоустройството. Този мандат е отдаден на Северна България, акцентира той. През тази година ще приключи рехабилитацията на път I – 5 Русе – Бяла. В рамките на 2 сезона са приключени 60 % от сектора. През тази година (до 6 – 7 месеца) този извънредно претрупан път с директно преминаващи МПС в Русенска област в посока регионалния център и Дунав мост 1 ще бъде приключен ", съобщи господин Нанков.
Направен е необратим планът за автомагистрала Русе – Велико Търново, уточни още зам.-министърът. За страдание, обжалване забави процедурата. Още в границите на тази година ще се започва с тръжните процедури за избор на реализатор и ще последва същинско осъществяване в сходство с главния ангажимент на държавното управление. Първо стартира строителството в региона на Бяла и обхода на града. 670 млн. лв. ще коства реализацията и ресурсът е обезпечен, стана ясно през днешния ден.
В отговор на въпроси от кметове на кметства на района зам.-министърът разгласи, че през 2020 година ще има определен реализатор и ще стартира действителна рехабилитация на пътя Русе – Кубрат, разграничен на двата лота.
До края на месец март ще приключи ремонтът в региона на новото контролно-пропусквателен пункт на Дунав мост 1, добави господин Нанков.
Община Русе по Оперативна програма “Регионално развитие” се оказа един от най – положителните ни бенефициенти, разяснява зам.-министърът. Той даде съответни образци с рехабилитацията на централната градска част, модернизиране на учебни заведения и детски градини. Общината е водач и в областта на трансграничното партньорство с румънската страна. Русе е на едно от челните места в страната и във връзка с осъществени план за енергийната успеваемост на многофамилни жилищни здания.
Един от най-стабилните ВиК оператори е в Русе, акцентира зам.-министърът. До 2 и половина години ще се реши десетилетен проблем с канализацията на кварталите Средна кула и Долапите. За задачата се отделят близо 111 млн. лв..
В хода на траялата над половин час полемика бяха сложени редица настоящи за района проблеми, за които ще бъде потърсено решение на равнище министерство. Очаква се тяхното сполучливо разрешаване с помощта на единодействието на законодателната, изпълнителната и локалната власт и добър синхрон в работата с евродепутатите от групата на ЕНП/ГЕРБ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР