"Русе и Плевен могат да останат без никаква транспортна връзка"

...
"Русе и Плевен могат да останат без никаква транспортна връзка"
Коментари Харесай

Конфедерацията на автобусните превозвачи: Русе и Плевен остават без никаква транспортна връзка

"Русе и Плевен могат да останат без никаква транспортна връзка "

Това сподели в ефира на „ Денят на живо” по Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. По думите й плануваното нарастване в цените на автобусните билети няма да реши казуса с транспорта.

„ Въпреки нарастването има сътрудници, които отхвърлят да извършват курсове по автобусни линии, които са на тотална загуба. Заради високите цени на горивата и неналичието на пасажери не могат да заредят гориво за идващия ден. Сериозен е казусът в Плевен и Русе. Девет обитаеми места остават без превоз в Плевен от 1 април. От идната седмица стартира прекратяване на транспорти и в Русе. Над 200 са обитаемоте места в страната, които нямат връзка с общинските центрове”, добави тя.

Милтенова сподели още, че в идващите 10 - 15 дни цената на автобусните билети ще се усили с до 50 %.

„ Цените на билетите за междуградските рейсове ще се усилят с сред 30 и 50%, а за междуселищните такива нарастването ще е с към 30%. Така да вземем за пример билет от София до Бургас ще коства към 39 лева”, посочи тя.

Според нея ще са нужни към 85 милиона лв. за междуселищните линии по планове до края на годината.

„ Разчетите включват сегашните цени на горивата и тока, включва се и тролейбусният и трамваен превоз. Бяхме предложили на държавното управление да се обезпечат тези средства за този тип активност, като в началото да бъдат планувани 40 милиона лв., с цел да бъде съхранена активността. Беше ни отказано”, сподели още Милтенова.

По думите й неналичието на превоз задълбочава и демографската рецесия.

„ Важно е да се означи, че това нарастване няма да реши проблеми в сектора. Ние искахме да осигурим превоз на популацията, а не пари за превозвачите”, изясни тя.

На фона на проблемите в страната, не престават да се извършват транспорти от и до Украйна.

„ Шофьорите ни са застрашени от самото начало. Продължават обаче да се извозват пасажерите, които имат предпочитание да се изтеглят и да дойдат в България. В контакт сме и с външното ни министерство”, сподели още Магдалена Милтенова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР