Рупърт Мърдок предава контрола върху медийната империя Fox, News Corp на сина си Лаклан

...
Рупърт Мърдок, 92-годишният медиен магнат, който създаде Fox News, се
Коментари Харесай

Рупърт Мърдок, 92-годишният медиен магнат, който създаде Fox News, се оттегля от поста лидер както на компанията-майка на Fox, така и на неговите медийни холдинги News Corp.

Fox каза в четвъртък, че Мърдок ще стане почетен председател на двете компании. Неговият син Лаклан ще стане председател на News Corp. и ще продължи да бъде главен изпълнителен директор на Fox Corp.

Лаклан Мърдок каза, че „ние сме благодарни, че той ще служи като почетен председател и знаем, че ще продължи да предоставя ценни съвети и на двамата компании.”

Освен Fox News, Мърдок стартира мрежата за излъчване на Fox, първата, която успя успешно да предизвика Голямата тройка на ABC, CBS и NBC. Той е собственик на Wall Street Journal и New York Post.

Мърдок е сила в консервативния свят, където Fox News Channel оказва дълбоко влияние върху телевизията и политиката на нацията от самото начало през 1996 г.

Мърдок се закле в писмо до служителите, че ще остане ангажиран във Fox.

„В новата си роля мога да ви гарантирам, че ще участвам всеки ден в състезанието на идеи, написа Мърдок. „Нашите компании са общности и аз ще бъда активен член на нашата общност. Ще гледам нашите предавания с критичен поглед, ще чета нашите вестници и уебсайтове и книги с голям интерес. По ирония на съдбата това е седмицата, авторът и биографът на Мърдок Майкъл Улф публикува книга „Краят на Fox News“, спекулирайки какво ще се случи с мрежата, когато патриархът си отиде.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР