Румяна Милова, която ръководи Центъра за градска мобилност на София,

...
Румяна Милова, която ръководи Центъра за градска мобилност на София,
Коментари Харесай

Внимание! От ЦГМ предупредиха: SMS за вдигнати коли ще се изпраща единствено от телефон 1902

Румяна Милова, която управлява Центъра за градска подвижност на София, изясни пред Bulgaria ON AIR новата SMS услуга за водачите, чиито коли са наложително преместени на углавен паркинг.

Първият SMS към този момент е изпратен и на притежател на кола с врачанска регистрация.

Припомняме ви, че водачите, чиито автомобил е изместен на углавен паркинг, ще получават малко известие от номер 1902, че колата е на углавен паркинг, адресът на паркинга и връзка със уеб страницата и контактния телефон на ЦГМ.

Съобщението ще се изпраща на телефона, от който последно е изпратено годно известие за паркиране в зоната за платено локално паркиране.

Милова изясни, че задачата на смяната е да се даде оптимално информация на водачите и тя да е потребна за тях. Текстът на късото известие ще е изписан на латиница.

Тя заяви по отношение на опитите за измами, че известие ще се изпраща само от телефон 1902.

Идеята е ЦГМ да се опита да спести време и страсти у водачите, които по някаква причина са нарушили разпоредбите при паркиране. Също по този начин забавянето на освобождение на автомобила от профилиран паркинг може да докара до струпване на отговорности. Престоят на една кола на углавен паркинг коства на час 2 лева, а за ден цената е 16 лева

Румяна Милова осведоми още, че съгласно данните, които към момента не са дефинитивни, през 2019 година събраните средства са към 32 милиона лв.. Със средствата ще се ремонтират колчета, които пречат да се паркира, както и тротоари в синя или зелена зона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР