Румяна Желева от Окръжната прокуратура в Добрич е осъдена на

...
Румяна Желева от Окръжната прокуратура в Добрич е осъдена на
Коментари Харесай

Прокурорка е осъдена на 6 месеца пробация


Румяна Желева от Окръжната прокуратура в Добрич е наказана на 6 м. пробация от Софийския градски съд. Тя беше пратена на съд за потребление на служебно състояние и за лъжесвидетелстване. Съдът я призна за отговорна и по двете обвинявания, прецизира в. „ Сега “.

Желева е подсъдима поради случай от 2012 година Тогава брачният партньор й бил спрян на пътя от служители на реда, които го заподозрели, че кара пийнал. Автомобилът му лъкатушел по пътя, което направило усещане на униформените, а откакто го спрели открили, че водачът мощно лъха на алкохол. Той обаче изрично отказал да бъде тестван на място, не показал и шофьорска брошура, само че се обадил на брачната половинка си, описват от държавното обвиняване.

На мястото пристигнала Желева с документите на мъжа си. Тя се показала на служителите на реда, като им декларирала, че е прокурор и попитала дали може да направи нещо, с цел да няма последици за брачна половинка й.

След нейната поява брачният партньор й станал нападателен към служителите на реда, хванал единия за ръката и го блъснал с пестник в гръдния панер. Полицаите поискали подкрепление и мъжът бил арестуван.

По време на случая Желева обяснявала на униформените, че нямат право да задържат мъжа й и им напомнила, че е прокурор. В хода на следствието против брачна половинка на Желева за причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди на служител на реда, за отправяне на закана с ликвидиране и за безчинство, прокурорката била разпитана като очевидец по категорично нейно предпочитание. В показанията си тя лъжесвидетелствала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР