Румяна Иванова е в пети клас. Тя е възпитаник на

...
Румяна Иванова е в пети клас. Тя е възпитаник на
Коментари Харесай

Ученичка от Бургас получи награда от НАСА

Румяна Иванова е в пети клас. Тя е ученик на най-модерното учебно заведение в града , което носи името на донора на Бургас - " Александър Георгиев-Коджакафалията “.
Есето на Румяна е взело участие в съревнование на НАСА под наслов " Учен за един ден ". Американската организация за галактически проучвания е сложила задача децата да мислят като учени и да предложат нови галактически проучвания. Комисия от специалисти е оценила работите на възпитаници от разнообразни краища на света.
Спътникът на Сатурн Енцелад е в основата на есето на младата бургазлийка. В него тя обрисува пътя за нова изследователска работа и какво би могло да се случи на участниците в една възможна експедиция. Новаторското мислене на Румяна Иванова, насоките които дава при пораждане на проблеми и тяхното решение от галактическата задача, са заинтригували журито.
За своето есе Румяна получава второ място в надпреварата " Учен за един ден ". Награждаването ще се състои в София в Института за галактически проучвания и технологии.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР