Румен Спецов не открива финансово обвързващ Лукойл документ да си

...
Румен Спецов не открива финансово обвързващ Лукойл документ да си
Коментари Харесай

Шефът на НАП си прави сметките без парите на Лукойл

Румен Спецов не открива финансово обвързващ " Лукойл " документ да си платят предплатено налога,. Плащанията на " Лукойл " са в действителност едно , от март месец, Шефът на Национална агенция за приходите по тази причина и не образува и не възнамерява събираемостта се тези възможни доходи до края на годината. " Това е на благосклонност от страна на " Лукойл ", съобщи Спецов в студиото на БТВ.

Намалената Данък добавена стойност ставка за заведенията и хотелите не се е отразила на изсветляването на бранша. Това демонстрират наблюденията на приходната организация. Масираните инспекции през лятото демонстрират един слаб сезон, като са засечени доста нарушавания. Само затворените обекти са над 300, рапортува Спецов. Той се оплака, че санкциите са прекомерно дребни за нарушаванията, които са открити.

Затова и той счита да предложи на финансовия министър част от сезонните обекти още веднъж да минат на патентен налог и общините, локалните управляващи, да калкулират в бюджета си.

Според Спецов е по-добре заведенията за хранене да не се таксуват с налог облага , а да се вкара патентен налог, който да зависи от размера на заведението и от броя на местата за сядане.

Румен Спецов удостовери думите на премиера, че предходната година в бранш Земеделие се регистрира свръхпечалба в зърнения бранш . Големите облаги били от предходната година и са генерирани в една друга конюнктура, акцентира обаче той.

По отношение на митингите на зърнарите, Спецов ги дефинира като плод на терзания, в огромна степен безпочвени. " Цените на тези артикули се дефинират от борсовите показатели. Това, от което евентуално се притесняват нашите производители, е, че в България ще дойдат артикули с доста ниски цени и евтини първични материали. Но с цел да стигнат тези артикули от Украйна до България има разноски за превоз. Така че на този стадий никой не знае на каква цена ще бъдат доставени суровините ", посочи той.
 Шефовете на
Шефовете на " Лукойл " минаха през кабинета и президента за дерогацията

От рафинерията чакат опазване на периода й до края на 2024 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР