Румен Спецов излезе с новина-бомба за Лукойл“! Към днешна дата

...
Румен Спецов излезе с новина-бомба за Лукойл“! Към днешна дата
Коментари Харесай

Румен Спецов с новина-бомба за „Лукойл“! Колко пари дължи на държавата

Румен Спецов излезе с новина-бомба за „ Лукойл “! Към днешна дата „ Лукойл “ няма неплатени отговорности, всичко е платено в период. Има производства в правосъдна фаза, само че няма нищо неплатено.

Това съобщи изпълнителният шеф на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов по време на чуването си в взаимното съвещание на Комисията по икономическа политика и нововъведения и Комисията по енергетика.

Двете комисии заседават по използването на Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз.

По-рано Спецов осведоми депутатите от двете комисии, че събраната сума, която е преведена досега във Фонда за енергийна сигурност, е малко над 45 млн. лв..

„ Лукойл “ е глобен с рекордните 269 млн. лева през 2023 година. Образувани и 1191 производства, припомня SafeNews.

„ Тези числа приказват задоволително за успеваемостта на Комисията и нейната натовареност “, споделят от Комисия за защита на конкуренцията.

Информацията идва в отговор на изказване, направено от Ивайло Мирчев. В изявление той твърди, че регулаторите не правят никаква работа и като опровергаване на приписаното в изявлението безучастие.

Комисия за защита на конкуренцията смята за належащо да изрази следната обективно обоснована позиция, като показва и съответната обществено налична информация.

Преди седмица бе оповестено, че „ Лукойл “ ще би трябвало да платят още 25 млн. лева на страната, откакто Върховния адвинистративен съд отхвърли настояването на компанията, обвързвано с дерогацията.

Компанията искаше да се спре осъществяването на  Заповед № РД-16-33/15.01.2024 година на министъра на стопанската система и промишлеността, обвързвана със Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз. В жалбата си „ Лукойл “ твърдеше, че е платило в цялостния размер отговорностите си по закона за 2023 година

В настояването си компанията твърдеше, че в случай че не бъде спряна заповедта на икономическия министър, ще им бъде публикуван акт, че дължат на страната спомагателна вноска в размер на 24 584 167 лв. за декември 2023 година

Източник – Блиц

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Още вести четете в категория Бизнес

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР