Румен Радев увери ръководителя на работната група за възстановяване и

...
Румен Радев увери ръководителя на работната група за възстановяване и
Коментари Харесай

Румен Радев увери представителя на ЕК, че гледаме сериозно на ПВУ

Румен Радев увери ръководителя на работната група за възобновяване и резистентност в границите на Европейската комисия Селин Гауер, че България гледа съществено на Плана за възобновяване и резистентност и той за страната ни не е единствено финансови средства, а и опция за действителна рационализация.

В срещата сред президента и Селин Гауер присъединяване взеха заместител министър-председателят по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на енергетиката Росен Христов.

Затова плановете, заложени в него, би трябвало да подсигуряват устойчивото развиване на българската стопанска система.
 1,37 милиарда евро по Плана за възобновяване идват при започване на декември
1,37 милиарда евро по Плана за възобновяване идват при започване на декември

За да се получи вторият транш, Народното събрание да одобри прословутите 22 закона

Откроявайки смисъла на предстоящите за България средства по Плана за възобновяване и резистентност, президентът уточни и в това число и в работата на прокуратурата, нужни и за повишение на предвидимостта и прозрачността на икономическата среда в страната. Във връзка с това той добави, че служебното държавно управление създаде и внесе в Народното събрание законопроектите в региона на върховенството на закона, нужни от позиция на второто заплащане по Плана.

Държавният глава е подчертал, че плановете, планувани по Плана за възобновяване и резистентност, следва да способстват за резистентен и обществено обективен преход като обезпечат най-хубавия народен енергиен микс и в това време отчетат енергийната роля на България в района. Затова от основно значение е търсенето на дълготрайни решения за рандеман и предпазване на чиста сила от възобновими източници, а за България е от основно значение преходът към зелена стопанска система да води към на работещите в енергийния комплекс и във въгледобивните райони на страната.
 Изменение в ПВУ ще ни лиши от евросредства, предизвести Пеканов
Изменение в ПВУ ще ни лиши от евросредства, предизвести Пеканов

Промени може да се желаят единствено при справедливи условия затова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР