Румен Радев удостои световноизвестния тенор Хосе Карерас с Почетния знак

...
Румен Радев удостои световноизвестния тенор Хосе Карерас с Почетния знак
Коментари Харесай

Румен Радев връчи Почетния знак на президента на Хосе Карерас

Румен Радев удостои световноизвестния тенор Хосе Карерас с Почетния знак на президента за неговите изключителни достижения при отстояването на културната идея и духовността, за приноса му към класическото музикално изкуство и популяризирането му на българската сцена.

Радев открои незабравимите изяви на Хосе Карерас на българската сцена и изрече благодарност към маестрото за неговите другарски усеща към България, както и поддръжката му към младите надарени реализатори.

Церемонията се организира в навечерието на оперния театър Opera D’amore, който ще се състои в София под патронажа на българския президент. Румен Радев приветства премиерата на представлението и акцентира значимия принос, който огромните български гении имат при реализацията на плана.
свързани новини5205на 08.12.2021
" Горд съм, че този културен план стартира точно от София. Звездната класа на изпълнителите и невероятният мащаб на този театър са поръчител за триумф ", съобщи президентът.

Световнопризнатият оперен гений Хосе Карерас изрази благодарност за оценката и открои своята професионална връзка с българските реализатори, както и с публиката. " С наслада и чест одобрявам този орден от страна, с която съм обвързван, най-много посредством моите сътрудници, с които съм имал удоволствието да пея по целия свят ", съобщи тенорът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР