Румен Радев участва в отбелязването на празника на Стара Загора.

...
Румен Радев участва в отбелязването на празника на Стара Загора.
Коментари Харесай

Президентът: От отговорността на всеки от нас зависи да градим успешно и проспериращо общество

Румен Радев взе участие в отбелязването на празника на Стара Загора.

Можем да градим сполучливо и проспериращо общество единствено върху отговорността на всеки от нас. Това съобщи президентът Румен Радев в приветствието си по случай празника на Стара Загора.

Държавният глава напомни, че на днешния ден през 1879 година е подложен главният камък за повторното въздигане на Стара Загора от пепелищата на войната и посочи, че този алегоричен акт съответствува с полагането на основите на нова България. По думите на Румен Радев през днешния ден, 142 години по-късно, построеното през годините, носи възприятие на изпълнена задача и задоволство. „ Що се отнася до утрешния ден, градим го през днешния ден. Вярвам, че единствено с единни старания, ние като нация, можем да се оправим с всички провокации и да създадем утрешния ден на нашите деца по-добър, по-сигурен и по-светъл ", добави още президентът Радев.

Пред жителите и гостите на Стара Загора президентът означи, че тежките пътни произшествия от последната седмица изрично припомнят, че „ човешкият живот и здравето на децата ни са най-висша полезност и би трябвало да бъдем безкомпромисни и единни в тяхното запазване ". Той приветства и решителността на локалната власт за напъните в тази тенденция.

По време на формалната гала, провела се на площада пред общината, президентът удостои с Почетния знак на президента проф. доктор Иван Божков, който беше разгласен и за почетен жител на Стара Загора. Високото отличие, връчено от Румен Радев е за изключителните заслуги на проф. доктор Божков като учител, дълготраен ректор и ръководител на съвета на настоятелите на Тракийския университет и за дейното му присъединяване в публичния живот на Стара Загора. Президентът означи, че за него е огромна чест точно в Стара Загора да връчи почетния знак, тъй като на старозагорци проф. Божков е отдал целия си умишлен живот като човек, учител, академик и държавник.

В рамките на визитата си президентът участва на молебен, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан в катедралния храм „ Св. Николай ", отдаде респект пред паметника „ Защитниците на Стара Загора - 19 юлий 1877 година " и прегледа изложбата „ 125 години проведено тракийско придвижване в България ", готова от Съюза на тракийските сдружения в България, както и изложбата „ 150 години с името Стара Загора ". По-късно, в постройката на Старозагорската митрополия Румен Радев и митрополит Киприан организираха среща. Президентът посети и УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович ", където беседва с част от управлението и екипа на болничното заведение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР