Румен Радев скочи срещу намесата на американския посланик във вътрешната

...
Румен Радев скочи срещу намесата на американския посланик във вътрешната
Коментари Харесай

Президентът призова US посланика да не се бърка в държавните работи на България

Румен Радев скочи против намесата на американския дипломат във вътрешната ни политика. Повод за това станаха думите на Ерик Рубин преди няколко дни, когато съобщи, че България би трябвало да внимава в избора си какви нови изтребители ще купува за Военновъздушни сили.

"Посланиците, които са привикнали да се месят в работата на българските институции би трябвало да се отучат ", реагира президентът.

Днес в пленарна зала влезе отчетът на краткотрайната анкетна комисия за изтребителя. Основният извод от 2-месечната работа на депутатите е, че изборът на самолети "Грипен " за бойната ни авиация страда от съществени пропуски. Депутатите предлагат на Министерството на защитата да рестартира отчасти състезанието, като включи след офертите и ново предложение на Съединени американски щати за доставка на нови изтребители F-16. Комисията бе образувана през юни, с цел да изследва по какъв начин служебното държавно управление на Огнян Герджиков избраха шведските "Грипен " за нов военен аероплан на българските военновъздушни сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР