Румен Радев ще връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС в рамките

...
Румен Радев ще връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС в рамките
Коментари Харесай

Радев: Ако се стигне до избори, трябва да са през октомври

Румен Радев ще връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС в границите на дни. Ако изборът на партиите е още веднъж предварителен избор, президентът смята за оправдано той да се организира при започване на октомври, с цел да има легитимност един нов парламент.

„ Това значи, че в оставащите дни до края на юли Народното събрание ще бъде претрупан с огромни упования както за сформиране на управническо болшинство, по този начин и за приемането на значими закони. А държавното управление с антикризисни дейности и създаване на законите, свързани с Плана за възстановяване”, посочи той.

Според него е явно, че политическата рецесия в страната се изостря. „ Всяка политическа партия с упоритост за социална поддръжка би трябвало ясно да съобщи какъв излаз предлага. Бързото и безуспешно привършване на процедурата по сформиране на държавно управление преди края на юли завършва активността на държавното управление и парламента”, изясни Радев.

„ По Конституция би трябвало да разглася незабавно избори в границите на два месеца. Това значи избори през септември, което също крие опасности. Но, въпреки това, прекомерното удължение на процедурата за сформиране на държавно управление води към прелъщение за хазартни управнически решения и кадрови промени”, добави Радев.

Държавният глава регистрира, че партиите чертаят все по-дебели червени линии между тях. Затова, по думите му, съставянето на държавно управление след евентуални предварителни избори става все по-трудно.

„ Предстои да връча мандат на втората по бройка парламентарна група. Ако и тя го върне, ще поканя всички парламентарно показани партии на съвещания, с цел да чуя каква формула оферират за излаз от рецесията, какви са техните настройки за коалиране и към какви цели и програми”, добави той. Според това ще реши на кого да връчи третата директория.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР