Румен Радев се срещна с представители на ОССЕ, които участват

...
Румен Радев се срещна с представители на ОССЕ, които участват
Коментари Харесай

Президентът: Постигането на висока избирателна активност изисква предизборна кампания, основана на съревнование на програми и работещи решения за изход от кризите

Румен Радев се срещна с представители на ОССЕ, които вземат участие в задачата за наблюдаване на идните избори за народни представители

България се нуждае от устойчиво постоянно държавно управление и работещ парламент с дълготраен небосвод, тъй че да могат да се взимат и следват стратегически решения за страната. Това съобщи президентът през днешния ден на среща с представители на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Службата за демократични институции и права на индивида (БДИЧП) към организацията откри на 31 август задача за наблюдаване на предварителния парламентарен избор на 2 октомври. В диалога взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Президентът акцентира, че с цел да се усили изборната интензивност на идните парламентарни избори и да се реализира висока легитимност на вота, партиите и претендентите за народни представители би трябвало да градят предизборната си акция на състезание на стратегии и работещи решения за излаз от рецесиите, а не на персонални нападки. Друг значим въпрос е доверието в машинното гласоподаване, което жителите одобряват като фактор за елиминирането на високия % регистрирани в предишното недействителни гласове, както и за противопоставяне на купения и корпоративен избор. В този развой е значима ролята освен на институциите, само че и на политическите партии, уточни Румен Радев.   

Свободните избори и всеобщото гражданско присъединяване в тях са дирек на всяко демократично общество, съобщи още президентът и още веднъж открои нуждата партиите да не горят мостовете между тях по време на предизборната акция, тъй като след броени седмици ще би трябвало да работят за управническо болшинство и сформирането на държавно управление.

Представителите на задачата за наблюдаване на предварителния парламентарен избор от ОССЕ сложиха редица въпроси, свързани с организацията и провеждането на изборите, хода на предизборната акция с посланията за противопоставяне на купения и следен избор.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР