Румен Радев разкритикува решението на правителството да стартира реализацията на

...
Румен Радев разкритикува решението на правителството да стартира реализацията на
Коментари Харесай

Позорът Радев: АЕЦ-ът явно ще се изгражда като магистралите - на тъмно

Румен Радев разкритикува решението на държавното управление да започва реализацията на плана по построяването на 7-и блок на АЕЦ " Козлодуй ". Според него решението се взима без нужните планове.
 
" България би трябвало да развива своята нуклеарна енергетика. Но с цел да бъде този развой резистентен, ефикасен и сполучлив, би трябвало да се проучат, проучват и съпоставят всички вероятни разновидности по редица значими параметри – локация, лицензии, сигурност и най-много време и средства за създаване ", опита се да аргументира позицията си проваленият пРезидент. 
 
Според него това не се случва. " Явно АЕЦ ще се построява като автомагистралите – на мрачно ", съобщи Радев.
 
" Ако се отстрани дерогацията на вноса на съветски нефт за " Лукойл " - Бургас, може да се стигне до недостиг и покачване на цените ", съобщи още той, заставайки в обединението " Лукойл ". Редно е да се запитаме дали компанията не е стимулирала с потупване по рамото и този човек - с изключение на министри, както във вторник разкри Делян Добрев. 
 
" Естествено, че има риск от недостиг и нараснали цени, само че ние тези планове по този начин и не ги видяхме. Както не видяхме и аргументирани планове и модели за закона за енергетиката, касаещи директно толкоз значим въпрос, който касае благосъстоянието и устойчивото развиване на българската енергетика и стопанска система. Затова го върнах в Народно събрание за наново разискване ", добави Радев.
 
" В несекващите кавги за въздействие, за пари, за постове ръководещите не помнят най-важното - че носят отговорност на първо място за сигурността и благосъстоянието на хората. Националната сигурност изисква ръководството да гледа оттатък постовете, оттатък своите ползи и мандати и да върне фокуса върху същинските проблеми на обществото ", сподели още Румен Радев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР