Румен Радев присъства на премиерната прожекция на филма Ботев“За нас,

...
Румен Радев присъства на премиерната прожекция на филма Ботев“За нас,
Коментари Харесай

Президентът: За да върви България устремено напред, всеки трябва да събуди поне частица от духа на Ботев в себе си

Румен Радев участва на премиерната прожекция на кино лентата „ Ботев “

За нас, българите, Христо Ботев е надалеч отвън и над всичко материално. Той е концепция, гений и безстрашие, родолюбие и безрезервност, всеотдайност и жар, достолепие и неотстъпчивост. Ботев е самата независимост. Това съобщи президентът Румен Радев, който участва през вчерашния ден вечерта на премиерата на игралния филм „ Ботев “ в кино „ Люмиер “. Лентата наблюдава живота и безсмъртния героизъм на огромния български стихотворец и бунтовник Христо Ботев през 1876 година Режисьор е Максим Генчев, а продуцент, Десислава Ковачева.

„ Благодаря, че тъкмо в навечерието на Освобождението на България от османско иго, точно този филм потегля по нашите кино салони “, акцентира Румен Радев в приветствието си към присъстващите в залата участници в продукцията и посетители. Президентът изрече благодарност на креативния екип и актьорите за гения и всеотдайността, с които са основали и снимали кино лентата, както и на всички близо 2000 донори, станали съпричастни с идеята.

„ Вашата творба, отдадена на величавия българин, отдал целия си живот на Отечеството и битката за неговото избавление, е същински урок за всички нас по родолюбие и национално достолепие “, посочи Румен Радев. По думите на президента, в случай че желаеме България да се трансформира и да върви устремено напред, всеки от нас би трябвало да разсъни в себе си най-малко парченце от духа на Ботев. “Вашият филм оказва помощ да създадем тъкмо това “, добави той.

Президентът насочи признателност и към всички сърцати калоферци, които имат принос в лентата освен като статисти и актьори, само че като носители на достоверния дух на великият калоферец Ботев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР