Румен Радев отправи ясно послание към правителството.Времето на анализите изтече,

...
Румен Радев отправи ясно послание към правителството.Времето на анализите изтече,
Коментари Харесай

Румен Радев към правителството: Времето на анализите изтече

Румен Радев насочи ясно обръщение към държавното управление.

" Времето на анализите изтече ", разгласи той.

България има бъдеще като нуклеарна страна, това разяснява президентът Румен Радев за бъдещето на АЕЦ " Белене "  и това дали е вероятен сериозен разнобой в ръководещата коалиция по тази тематика.

" Знаете каква битка се водеше в Съвета на Европейски Съюз, в Европейската комисия, с цел да бъде приета нуклеарната сила за чиста сила. Това има огромно значение за страни, като България. Имаме избран напредък. В същото време се постановат огромни условия към вложенията ", добави Радев. 

По думите му е крайно време България да вземе решение по тази тематика. 

" В този план са вложени милиарди на българските данъкоплатци и повече не можем да оставим в това състояние - непрестанно отсрочване и очакване. България има бъдеще като нуклеарна страна. Категорично ", съобщи президентът. 

Според Румен Радев трябва най-малко десетилетия напред да имаме вложения в базови мощности, каквато е нуклеарната енергетика. 

" България не може да си разреши лукса сама да се откаже от този голям капацитет, който влага. Знаете какъв брой мъчно другите страни сега построяват нови нуклеарни мощности. Най-важното е човешкият капитал. Хората, които да подсигуряват успеваемост и най-много сигурност. Ние ги имаме и е закононарушение да се откажем. Така че чакам допустимо най-бързо решение ", уточни още президентът.

„ Правителството би трябвало да прави по този начин, че да не допуска политиката и геополитиката да убива българската стопанска система. Нужни са надеждни, устойчиви ограничения и решения, а освен положителни планове. Времето за разбори изтече, чакаме резултатите ". Това съобщи президентът Румен Радев от Пловдив, където посети завод на металургична компания, предаде NOVA.

Той сподели още, че не може в изискванията на остра енергийна криза енергоинтензивните предприятия да бъдат изоставени, без съответни ограничения и предсказуемост в ценовата политика. 

„ Следим какво прави държавното управление, тъй че да поевтинеят токът и газът и да има съответни обезщетителни механизми за бизнеса. Има нови хора в управлението на енергетиката, само че къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е скъп, усилва се рискът от банкрути и загуба на пазари ", уточни президентът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР