Румен Радев обяви нещо, което ще бъде посрещнато на нож

...
Румен Радев обяви нещо, което ще бъде посрещнато на нож
Коментари Харесай

Румен Радев: Поздравлението на Ердоган към ДПС е недопустимо. Турция да не се меси в изборите в България

Румен Радев разгласи нещо, което ще бъде посрещнато на нож от Движение за права и свободи.

Репликата на президента ще е обект на мнения и от страна на други партии. Поздравлението на турския президент Реджеп Ердоган към конференцията на ДПС е самопризнание за упоритости за присъединяване в българския политически живот и е неприемливо, сподели през днешния ден пред „ Дарик радио “ президентът Румен Радев. Според него проводник на това въздействие е министър-председателят Бойко Борисов.

Конференцията на Движение за права и свободи се организира предходната събота, като онлайн беше избран отново за водач на партията Мустафа Карадайъ. Във видеоприветствието от турският президент Реджеп Тайип Ердоган той приказва за добросъседските връзки сред двете страни. Ердоган поздрави и държавното управление поради дейностите му за превъзмогване на рецесията поради ковид.

Радев е на мнение, че приветствието от Ердоган хвърля сянка върху ореола на Движение за права и свободи на национално виновна политическа мощ. „ Турция е другар, сътрудник, съдружник, не желая това да въздейства на нашите отношение. Надявам се да не стигаме до връзките през март 2017 г когато турските управляващи се намесиха намерено в нашия избирателен развой. Надявам се, Турция да не се намеси в тези избори„, посочи президентът.

Попитан дали след изборите ще има постоянен или длъжностен кабинет, Радев уточни, че няма по какъв начин да предвижда това. Той добави, че при всички случаи идващото държавно управление би трябвало стартира ремонт на настоящия циничен управнически модел. „ Правителството би трябвало да покаже и да вдъхне убеденост, че България може да се ръководи отговорно “, сподели още президентът.

Според него идващият кабинет ще се поддържа от най-малко три партии при един доста фрагментиран парламент. „ Ще се проявят проблемите на нашия модел – хората гласоподават за партии, а като няма изявено болшинство, стартират всевъзможни обединения и сметки. Хората не могат да са уверени за кого гласоподават за най-важните постове – министър председател и министри. Гласуваш за партия, след това в Народното събрание стават уравнения и се получава по този начин, че министър председател и министри стават хора, които не си очаквал и не си предполагал, само че това е проблем и на редица други демокрации “, изясни той.

Попитан дали ще се яви на идващите президентски избори за втори мандат, Радев сподели, че това за момента не е тематика. „ Ако реша да се явя на избори, няма да се апелирам или да влизам в сделки с политически партии “, акцентира президентът.

Румен Радев сподели още, че преди да вземе решение за това на коя дата да се проведат изборите, ще регистрира всички фактори. Той добави, че указът с решението за датата ще бъде оповестен в „ Държавен вестник “ до 28 януари.
Радев сподели още, че за момента не вижда мотив за отлагането им за след 28 март, която и той дефинира като най-подходяща на 7 декември, пише Дневник.бг.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР