Румен Радев няма демократични позиции, няма визия и концепция за

...
Румен Радев няма демократични позиции, няма визия и концепция за
Коментари Харесай

Станка Желева за Румен Радев: Политическа некомпетентност и дълбоко русофилство

Румен Радев няма демократични позиции, няма визия и идея за развиването на България.

Това е позицията на Станка Желева, дъщерята на починалия Жельо Желев - първия демократично определен президент.

Тя написа мощно сериозно писмо към настоящия държавен глава, което разгласява през вчерашния ден във фейсбук.

" Дълбоко почитам, президентската институция, само че Вашите дейности и решения изцяло разрушават публичното доверие в нея ", се споделя в него.

И още:

" Поради вашата политическа непросветеност и надълбоко русофилство, Вие просто (може би без да и го осъзнавате) се превърнахте в инструмент на специфична интервенция за дискредитиране на зараждащата се нова проевропейска, самостоятелна политическа класа, бореща се за свободна, самостоятелна и демократична България, част от фамилията на Европейски Съюз и НАТО. "

Тя декларира и че ще поддържа държавното управление.

" Искам да пребивавам в демократична, самостоятелна и свободна България - част от Европа и моите европейски полезности да бъдат предпазени. Не искам да позволи България да бъде заложница на съветските геополитически ползи поради корумпирани политици и военни, подчинени на Москва.

Ще изляза да поддържа държавното управление на “Продължаваме промяната”, тъй като макар тяхната неумелост и позволените неточности, измежду тях виждам хора с чисти сърца и ръце, с готовност за същинска смяна в България и за отделяне от отровния проруски олигархичен модел на ръководство, в чието въплъщение се превръщате! ", написа Станка Желева.



„ Това писмо е написано, тъй като, съгласно мен е обезпокоително това, което се случва сега, тревожна е позицията на президента. Той би трябвало да уравновесява нещата и България да върви към Европа, към демокрация”, разяснява в сряда заран по Нова тв мотивацията си тя.

„ Скандално е, че президентът не излезе да заеме позиция против арогантното държание на съветската посланичка. Как не излезе и не сподели, че дипломат не може да се държи по този метод?

„ Именно заради позицията на президента има толкоз висок % на хора, които не осъждат войната. Генерал Радев е един боен. Сигурно е доста надарен водач. Но президентската институция е друго.

Този човек няма визия, идея за България. Не мога да приема, че този човек не може да осъди държанието на съветския посланик”, добави Желева.

Тя насочи рецензии и към Стефан Янев.

„ Неговото протеже – военачалник Янев, единствено преди 2 дни направи партия, която ще взе участие на избори и желае да обере целия избор на националисти. Индиректно споделиха, че е по-скоро на страната на Русия”, разяснява Желева.

„ Президентството наподобява на казарма – има единствено военни, хора, които работят за разнообразни служби. Може на следващия ден да разгласи военно състояние. Този човек няма демократични позиции”, счита Желева.

Попитана за сближените позиции на президентството с ГЕРБ, тя сподели: „ Цялото задкулисие е обвързвано с тях. Както сближиха позиции „ Възраждане” и ДПС”.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР