Румен Радев издаде днес указ за назначаване на Къдринка Къдринова

...
Румен Радев издаде днес указ за назначаване на Къдринка Къдринова
Коментари Харесай

Радев замени Соня Момчилова с Къдринка Къдринова в СЕМ

Румен Радев издаде през днешния ден декрет за назначение на Къдринка Къдринова за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от президентската квота. Къдринова заменя на поста Соня Момчилова, чийто мандат изтече през юли.

За указа оповестяват от прессекретариата на президента.

Самата Момчилова пък бе назначена през 2021 година, с цел да довърши мандата на напусналата Ивелина Димитрова, като името й бе непроменяемо забърквано в кавги, свързани с изказваните от нея обществено позиции против публицисти, демократичната общественост, войната в Украйна с уклон към Кремъл и прочие, и прочие

Къдринова е публицист с леви убеждения, дълготраен коментатор в уеб страницата " Барикада ". За последно влезе в осведомителния поток през 2017 година след скандал с тогавашната председателка на Съвет за електронни медии Бетина Жотева. Къдринова упрекна Жотева, че я е сплашила поради журналистически въпрос, вицепрезиентката на Радев Илияна Йотова изиска оставката на шефката на медийния регулатор, а тя след това се извини.

Ето и формалната биографична информация на новия член на Съвет за електронни медии, изпратена от " Дондуков " 2.

Къдринка Къдринова е измежду одобрените публицисти международници в България. Родена е в Рим. Завършила е Факултета по публицистика в Софийския университет „ Св. Кл. Охридски ”. Има над 40-годишен опит с непрекъсната журналистическа работа в медиите.

Работила е във вестниците „ Народна юноша ”, „ Диалог ”, „ 24 часа ”, „ Сега ”, „ Монитор ”, била е зам.-главен редактор на сп. „ Тема ”, редактор в стратегия „ Хоризонт ” на БНР, коментатор в уеб страницата „ Барикада ”, виновен редактор на уеб страницата на Съюза на българските публицисти. Автор е на хиляди изявления, излизали през годините в изброените и в доста други медии.

Автор е на книгите „ Под небето на Матагалпа ” (1987), „ Романси в световно кърваво ” (2005), „ Виетнaм – феникс и змей ” (2009 и 2010 – допълнено издание на английски), „ Магията Виетнам ” (2020). Била е дълготраен ръководител на Сдружението на испаноговорещите публицисти в България. Член е на Съюза на българските публицисти и на Съюза на българските писатели.

Носител е на редица национални и задгранични журналистически и литературни награди. Удостоявана е с медал „ Дружба ” от Виетнам (2010 г.), с медал „ Дружба ” от Куба (2012 г.) и с Офицерски кръст на Ордена за цивилен услуги от Испания (2017).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР