Румен Радев избра БСП за последния опит за съставяне на

...
Румен Радев избра БСП за последния опит за съставяне на
Коментари Харесай

Последен опит: Радев връчва мандат на БСП


Румен Радев избра Българска социалистическа партия за последния опит за сформиране на държавно управление. В понеделник той ще връчи мандата на социалистите. Ако партиите запазят досегашните си позиции, кабинет с мандат на Българска социалистическа партия не може да бъде определен.

Румен Радев

избра Българска социалистическа партия за третия,.
Редакцията предлага
В понеделник, 16 януари, в 10 часа на " Дондуков "  2 президентът ще връчи мандат за изтъкване на претендент за министър-председател на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ". Това излиза наяве от прессъобщение на президенството. 

Това е четвъртият път, в който Радев избира левицата за последния опит за съставяне на кабинет, откакто в предходните три къси Народното събрание още веднъж даваше на Българска социалистическа партия третия мандат. 

Ако Българска социалистическа партия не успее да образува кабинет или пък Народното събрание не утвърди препоръчаното държавно управление, президентът би трябвало да назначи служебно държавно управление, да разпусне Народното събрание и да дефинира дата за нови избори до два месеца. Ако партиите запазят своите позиции, кабинет с мандат на не може да бъде осъществен. Това значи, че предстоят нови предварителни парламентарни избори.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР