Румен Радев и Стефан Янев очевидно и дълбоко не вярват

...
Румен Радев и Стефан Янев очевидно и дълбоко не вярват
Коментари Харесай

Даниел Митов: Румен Радев и Стефан Янев не вярват в натовската интеграция на България

" Румен Радев и Стефан Янев явно и надълбоко не имат вяра в натовската интеграция на България. Те търсят метода да кажат, че няма доста изгода от участието ни, по този начин е и с тезата за закъсняването на самолетите F-16 ", това сподели в " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ.

Според него е несъстоятелно изявлението на президента, че с това забавяне се рискува въздушния суверенитет на страната.

" Правителството на ГЕРБ няма никакво отношение към закъсняването на самолетите F-16. Договорът е сред двете държавни управления, българското и американското. Ако възникне проблем следват диалози сред двете сегашни държавни управления ", добави Митов

Правителството на ГЕРБ заплати авансово първите 8 самолета, с цел да може, когато идващите осем бъдат поръчани, те да бъдат третирани с приоритет. Затова беше и предварителното заплащане, акцентира той.

Митов означи, че в случай че има закъснение могат да се изискат доста неща, като отплата.

За него се крие, че е добре в България да дойдат съюзнически войски.

" Българското държавно управление е едва във връзка с НАТО, то е колебливо и колебаещо се, в Румъния е тъкмо противоположното и си проличава по отношението на съююзниците ", съобщи още Даниел Митов.

" Когато има напрежение по източния фланг на НАТО, България би трябвало да има доста ясни пронатовски позиции, това ще е добре за всички ни, за армията. Ще покажем, че в сложни моменти даваме поддръжка и сили за отбранителните качества на пакта ", безапелационен е той.

Относно досието със лист от 19 имена показана от премиера Петков в прокуратрата, Даниел Митов счита, че с отрязъци от вестници и търсене в google не се прави политика или промени в правосъдната система.

" Така министър председателят олеква, той явно не знае по какъв начин работи тази система. Институциите са тези, които проверяват, службите трябваше да му дадат информация, не google.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР