Румен Радев и проф. Анастас Герджиков размениха противоположни позиции относно

...
Румен Радев и проф. Анастас Герджиков размениха противоположни позиции относно
Коментари Харесай

Герджиков: Крим е Украйна. Радев: В момента е руски

Румен Радев и проф. Анастас Герджиков размениха противоположни позиции по отношение на тематиката " Крим ". Герджиков сподели, че " Крим е Украйна ". Радев повтори думите си от 2016-а, че " сега е съветски ".

" Русия не може да ни бъде зложелател, българите я виждат като избавител. Към Русия прибягват давещи се политици. Най-важно е да търсим разговор. Диалогът ЕС-Русия е в сериозно положение. Президентът Байдън стартира разговор с Путин през главата на Европейски Съюз ", разяснява Радев.

" Приятно съм сюрпризиран какъв брой са се сближили позициите ни с господин Радев във връзка с Русия - никога не би трябвало да се разделяме на русофили и русофоби. Ние имаме интерес да работим с Русия по този начин, както бихме имали интерес да работим с всяка страна с такава стопанска система. Крим е украински. Това какъв байрак се вее над него, няма значение, тъй като всякога, когато някоя страна анексира територия, тя забива флага си на нея ", съобщи Герджиков.

" Крим - във външната политика е значимо да има прагматизъм, глобите не дават резултат, нямаме смяна в държанието, по тази причина и на Съвета на Европейски Съюз се търсят прагматични подходи по какъв начин да бъдат решени тези проблеми. Германия има големи вложения в Русия, тези неща стават с прагматична политика. Русия е значим фактор за сигурността и битката с тероризма. В момента Крим е съветска територия ", отговори Радев.

" Корупцията би трябвало да завърши, тъй като пречи на стопанската система, пречи на непознатите вложения и нарушава възприятието за правдивост на българските жители ", прикани Герджиков.

" Приветствам решението на Съединени американски щати за използването на закона " Магнитски ". Това беше съдбоносен акт в поддръжка на българската народна власт, тъй като имаме доста резолюции, разбори, признати заявления, само че на практика резултат няма. Действията по закона " Магнитски " бяха мощен на практика акт и ще има дълготрайни последствия ", съобщи Радев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР