Румен Радев и екипът му са в идеологическо и ценностно

...
Румен Радев и екипът му са в идеологическо и ценностно
Коментари Харесай

БЗНС: Радев води България към Евразия

Румен Радев и екипът му са в идеологическо и ценностно противоборство с демократичния път, определен от България - тяхната посока е Евразия и даже хибридните им облици не могат да скрият този явен факт. Такава позиция изрази Български земеделски народен съюз по отношение на политическата рецесия в страната.

Публикуваме изказването без редакторска интервенция:

Многократно предупреждавахме, че Радев си е сложил за цел цялостното преодоляване на властта.

Чрез служебното си държавно управление при липса на парламент президентът непроменяемо следва своя проект за завладяване на държавността. Радев узурпира властта не посредством избори, а през добре създадени хибридни тактики благодарение на екип от фрагменти, свързани с Българска комунистическа партия. Още с първите си дейности служебното държавно управление сподели, че последното нещо, с което ще се занимава, е да спомогне за понижаване на публичното напрежение и за обезпечаването на спокойна за жителите среда за осъществяване на предварителни избори.

След като не спомага за построяването на съдружен модел на постоянно държавно управление в границите на 45-ия парламент, Радев получи изпълнителната власт, към която се стремеше. Политическият реваншизъм и кадровите чистки явно ще са главният предмет на занятие и на неговия втори длъжностен кабинет. Този път той сложи неизвестен и нехаризматичен, само че правилен му човек на поста министър-председател. Бивш военачалник, без никакъв опит в политиката и в публичните каузи, той ще би трябвало да провежда парламентарните избори!

Български земеделски народен съюз счита, че мястото на генералите не е в изпълнителната власт, а в армията. Изказваме цялото си почитание към младите български офицери, както и към висшия команден състав на българската войска, които бдят за националната ни сигурност и водят атлантически задачи. Действайки на терен и под огън, те са поели огромната отговорност за съхранението на човешки животи и за опазването на мира в най-конфликтните точки на света. Това са същински натовски офицери за разлика от тези хибридни генерали, изковани през времето на комунистическия режим и възпитани в преданост към Варшавския контракт, небрежно "пребоядисали се " в атлантици след няколко образования в Съединени американски щати. Според нас ролята и задачата на българските висши офицери е да дават отговор за националната сигурност, а не да вземат участие в интриги в коридорите на държавните институции под диктовка на Решетников в интерес на Кремъл.

Още при започване на лятото на предходната година Български земеделски народен съюз сигнализира, че задачата на Радев и на неговите ментори е основаване на длъжностен кабинет. Днес, когато този кабинет е реалност, започваме да ставаме очевидци на целенасочените старания за утежняване на политическата и институционалната среда, тъй че и идващите избори да не родят опция за ръководството на България. По този метод цялата власт в страната може да остане задълго в ръцете на президента. Той явно работи по сюжет извън и се интересува само от личното си управническо бъдеще. Затова и негова задача е да работи за образуването на болшинство, което на втория тур от идните президентските избори да го преизбере за идващ мандат. Паралелно Радев инженерства бъдещите парламентарните сили, тъй че да конструира угодна за него изпълнителна власт. Той освен че не прави никакъв опит да обезпечи равнопоставена позиция за всички участници в изборите, а в противен случай, намерено води акция против политическите си съперници.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР