Румен Радев е тласкан от някакъв вид политически нарцисизъм. Това

...
Румен Радев е тласкан от някакъв вид политически нарцисизъм. Това
Коментари Харесай

Дичев: Радев е тласкан от политически нарцисизъм

Румен Радев е тласкан от някакъв тип политически егоизъм. Това разгласи пред " 120 минути " по Би Ти Ви професорът по културна антропология Стефан Дичев.

" Президентът тежко ни разочарова ", съобщи Дичев и добави. " Румен Радев е тласкан от някакъв тип политически егоизъм. Той желае да продължи да бъде значим. Всеки ден се изрича по някаква тематика, с което тотално девалвира речта си. Думата на президента би трябвало да е тежка, по-рядко да се чува ".

Дичев допусна, че Радев има упоритост да продължи да бъде значим посредством новооснованата партия на Стефан Янев " Български напредък ".

" Позицията на Радев по РСМ е извънредно популистка и нездравословна. Надявам се, че ще се откри болшинство в Народното събрание, което да откри решение на този тежък проблем ".

Професорът насочи рецензии и към партията на Янев.

" Това е следващият план, за който нищо не знаем. Въз основа на какво поражда - да не даваме оръжие на Украйна? Това ли е програмата? Каква поръчка чухте от господин Янев? Не знаем - лява ли е, дясна ли е ".

Според Дичев " старите партии са запушени " поради нежеланието на дългогодишните им водачи да се отдръпват.

" В момента в който се появи нова упоритост, тя отива настрана, по тази причина непрекъснато има пъпкуване на нови партии. Добре ще е наследващите избори нашите дейци да схванат, че би трябвало да се сплотяват. Демократична България и Политическа партия е хубаво на последващи избори да се явят дружно. Янев, в случай че се усеща непосредствен до Българска социалистическа партия, да отиде и дружно с тях да се яви ".

Професорът разяснява и разпада на Има Такъв Народ. Той разкритикува използването на полиграф и го разгласи за " края на политическото ".

" Политикът би трябвало да има свободна воля ", отсече Дичев. " Това е драмата на тази партия. Едно провидение стои във Facebook. Една бръсната глава се появява във Facebook и споделя някакви неща ".

Според него Политическа партия е трябвало да осъзнае още при неуспеха на втория парламент предходната година, че Има Такъв Народ е " несериозна " партия и да предложи кабинет с избрана стратегия. Дичев счита, че даже кабинетът да удържи на вота на съмнение, Народното събрание ще бъде неустойчив и ще има избори.

Дичев посочи, че нашето общество би трябвало да свикне с концепцията, че политиката действа въз основата на компромисите. Според него смяна на политическата система, като въвеждане на мажоритарната изборна система, може да се случи единствено в случай че " се сблъскаме със стената ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР