Румен Радев е най-голямата грешка на председателя на БСП –

...
Румен Радев е най-голямата грешка на председателя на БСП –
Коментари Харесай

Таско Ерменков, БСП: Радев е най-голямата грешка на Нинова


„ Румен Радев е най-голямата неточност на ръководителя на Българска социалистическа партия – че тя го наложи да бъде президент. Румен Радев е този, който не помни кой го е направил президент, кой го е поддържал, включително и на вторите избори. “

Това сподели за Euronews Bulgaria Таско Ерменков от Българска социалистическа партия.

 
Че всички тези, против които сега приказва, бяха тези, които застанаха зад него и го направиха президент. Че в България има парламентарна република и тя допуска да ръководят партии, а не служебни държавни управления. И че когато ти си кардинален и осъждаш нещо, което на теб не ти харесва - като преодоляване на службите – вземи коментирай какво е това „ ала-бала с президента (на) изборите, другояче щяхме да имаме 7-10% “. Защо не го разяснява това той?
Ерменков направи прилика сред вчерашното връчване на втория мандат и събитията от началото на 1997 година.

„ Помня режисирано сходно деяние през 1997 година, когато макар груповото решение на органите на Българска социалистическа партия за приемане на втори мандат за ръководство на страната, тогавашният ръководител на партията, дружно с номинирания за министър председател отидоха при президента Стоянов, и сякаш там на място той ги бил убедил да върнат мандата празен. Тоест, имаме нещо режисирано, което очевидно е било контрактувано, видяхме по-късно политическото развиване на ръководителя на Българска социалистическа партия вследствие на цялата тази договорка “, описа той.

 
Представете си връчването на Оскарите – излиза един режисьор водещ да връчва премията на оня актьор, който е спечелил за поддържаща роля. Спечелил е я поради политкоректност, я тъй като режисьорът преди време го е направил известен. Той отваря плика, чете името кой печели и споделя „ абе, той е отпадък, той за нищо не става, в случай че бях аз, в никакъв случай нямаше да му дам премията, само че тъй като съм тук, съм задължен да му я връча и в този момент ще му я дам “. Нали разбирате какъв брой неуместна е една такава обстановка?
Това не е тъпчене на Конституцията, тъй като мандатът е връчен, посочи социалистът.

„ Но ти си президент, ти имаш естрада, телевизионно време. В петък излизат тези записи. Ако това ти е била същинската болежка, още в петък излизаш и казваш „ това е безсрамие, това няма по какъв начин да се случва, вие сте политическа мощ, която не заслужава да ръководи “. И това го правиш по този начин, че да стане обществено притежание още в същия ден, в който става този скандал “, счита той.

Според него, през вчерашния ден се е получила една ПР акция – да се покажем какъв брой сме положителни ние, в светлината на хората.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР