Румен Радев би трябвало публично да се извини на гражданите

...
Румен Радев би трябвало публично да се извини на гражданите
Коментари Харесай

Защо Радев трябва да се извини за позора в България frognews.bg

Румен Радев би трябвало обществено да се извини на жителите на България за позорните неща, които се случват в страната им. В страната им, която се намира под директната настойчивост на президента. Ако държавният президент не го знае, ето по какъв начин наподобява поверената му територия, погледната отвън; ето какво споделям на удивените задгранични сътрудници, които питат за протичащото се в България: " Открай време си знаем, че е ужасна помийна яма. Но в този момент просто подвигнаха капака - и вонята е чудовищна ".

 

Парлив позор

Да, вонята е чудовищна, господин президент. Под Вашето държавничество в сърцето на правосъдната система се водят кръвопролитни борби, прокуратурата се разпада, поверените Ви секрети служби са се разпищолили като селски ергени, политици и политически партии се замерят със смрадливи компромати, депутати се бият в Народното събрание и приказват простащини, а хората ежедневно немеят, научавайки все нови и нови истории за кюлчета, за завлечени стотици милиони, за откраднати бизнеси и секрети любовници, скътани в Бояна или в Барселона. Вие самият пък говорите за кръв и не криете твърдата си решителност да попречите страната да има постоянно държавно управление. Спектакълът е непоносим, господин президент.

 

Ще попитате: че какво общо има президентът със протичащото се сега? Да, на пръв поглед общото са само неговите секрети служби, които явно играят основна роля в свадите, както и съпротивата на Радев против съставянето на държавно управление. Но в действителност Румен Радев сега е единственият законен самостоятелен индивид на властта в страната, определен директно от хората. А пък с поредицата от свои служебни държавни управления той явно носи огромна част от отговорността за големия срам, който се случва сега в страната. Резил, от който един естествен човек с морал и съвест, с възприятие за достолепие и човешка честност, би трябвало да изпита лютив позор. Ако президентът е подобен човек, той би трябвало да се засрами за протичащото се в страната му, директно под неговата настойчивост.

 

Игра с огъня

Вместо това обаче държавният президент господин Румен Радев продължава да си играе с огъня. И впръсква в публичната полемика отровни подмятания за някакъв загубен суверенитет, които са в положение освен да активизират още гласоподаватели за " Възраждане ", само че и дефинитивно да разделят така и така трагично разграниченото общество. В един миг, когато Русия избива десетки хиляди хора в Украйна, а същият този държавен президент волно или несъзнателно поддържа последователите на Путин в България и с това трансформира публичния разлом във боен окоп.

Президентският костюм не Ви е по размер, господин Радев.

 

Коментар от Александър Андреев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР