Румен Радев: България има нужда от модерна и боеспособна армияСветът

...
Румен Радев: България има нужда от модерна и боеспособна армияСветът
Коментари Харесай

Румен Радев: България има нужда от модерна и боеспособна армия

Румен Радев: България има потребност от съвременна и боеспособна войска
Светът е динамичен и спорен, а това значи едно – България има потребност от съвременна и боеспособна войска, съвместима със своите съдружници. Този приоритет би трябвало и стои на вниманието на държавното и висшето военно управление.

Това съобщи президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Държавният глава и висш главнокомандващ на Въоръжените сили произнесе тирада по време на тържественото заседание във Военна академия „ Г. С. Раковски “, с което бе маркиран празникът на Сухопътните войски.

„ Аз доста се надявам, че най-накрая планът за превъоръжаване на Сухопътните войски, като част от плановете на другите Въоръжени сили, ще се осъществя и ще даде това ново софтуерно равнище, което ще сложи нашите офицери и бойци в среда, която те заслужават и могат да разпрострат капацитета си “, счита президентът.

Според него това обаче не взема решение всички проблеми. „ Те не престават да стоят съществени, тежки и с особена мощ в Сухопътни войски, тъй като тук недокомплектът е максимален. Тук изискванията са извънредно тежки. Тук има потребност и от доста по-голямо внимание и към бойната и спомагателна техника. Към самостоятелното съоръжение. Към обществения статус и авторитет на военнослужещия. Към изискванията за професионално развиване и служебно израстване. Все неща, които би трябвало да стоят на вниманието и на политическото, и на военното управление “, безапелационен е президентът.

Румен Радев изрази увереност, че всички проблеми ще намерят решение, тъй като армията е основният фактор за гарантиране на суверенитета, териториалната целокупност и независимостта на страната.

„ България е зародила като страна със силата на меча. Поколения доблестни български воини са отвоювали и защитавали всяка педя българска земя “, сподели още Радев в словото си.

Поздрав към всички военнослужещи насочи и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. „ Това, което за моя голяма наслада не се е трансформирало е фактът, че персоналният състав на Сухопътни войски служи с чест и достолепие, показва професионализъм, възприятие за дълг и отговорност “, съобщи той. Ген.-майор Попов акцентира, че през миналата година Сухопътни войски са изпълнили всички планувани учения, както в България, по този начин и в чужбина. Той напомни още, че подразделения на този жанр войски непрекъснато са в помощ на популацията, участвайки в гасене на пожари, пробутване на пътища през зимните преспи и други естествени бедствия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР