Румен Петров е психиатър, психодинамичен тeрапевт и асистент по групови

...
Румен Петров е психиатър, психодинамичен тeрапевт и асистент по групови
Коментари Харесай

Румен Петров за социалните травми и лечебната сила на разказа

Румен Петров е психиатър, психодинамичен тeрапевт и помощник по групови връзки в Нов български университет. Защитил е докторантура в Университета на Западна Англия в Бристол, Англия. Работи в региона на обществената контузия, общественото възобновяване, развиването на общностите, локалната народна власт и гражданското присъединяване. Преподава обществена работа.
 Снимка С научния си алманах „ Изгубени в болката. Социална контузия и обществена отговорност “ Румен Петров се стреми да  ангажира всички сфери на  хуманитаристиката (история, право, криминология, изкуства, антропология, социология, стопанска система, политология и т.н.) в мисленето и действието по въпросите за обществената правдивост, процесите и последствията от обществената неправда, посредством разбори на действителни случаи и литературни произведения.
 „ Тази книга е за моята персонална реабилитация (но и рехабилитация) на понятието „ обществена работа “, посредством слагането му в доста по-широк подтекст. Опитвам се да защитя нуждата да се излезе от концепцията за обществено подкрепяне като тя се подложи на рецензия от избрани ценностни позиции, по този начин както това се случва от доста време в света. “ написа създателят за сборника си научни публикации, които не се лимитират с обективния взор върху обществената контузия, тъй като обществената контузия постоянно има и прочувствена страна.
Сборникът „ Объркани в болката. Социална контузия и обществена отговорност “ ще бъде показан на следващия ден вечер (1 юни) от 18.30 часа в зала „ Арена “ на хотел „ Арена ди Сердика “ (ул. „ Будапеща “ № 2).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР