Румен Петков, в качеството му на председател на Общото събрание

...
Румен Петков, в качеството му на председател на Общото събрание
Коментари Харесай

Румен Петков участва в XVII Международна конференция за ролята на медиите в борбата с тероризма

Румен Петков, в качеството му на ръководител на Общото заседание на Международния институт по сигурност и съдействие, взе участие в XVII Международна конференция за ролята на медиите в битката с тероризма. Във форума взеха присъединяване представители на разнообразни страни, измежду които изтъкнати публицисти, представители на институции, настоящи и някогашни ръководители на антитерористичните служби, дипломати.

В анализите бяха изложени отзиви по извънредно настоящи въпроси, като свободата на медиите и отбраната, на която могат да разчитат. Особено когато става въпрос за работата на публицистите в сериозни региони, където има действителна опасност за здравето и живота им.
Румен Петков: Да си дадем сметка дали " смяната " няма да ни изпрати към по-лошо от това, против което почтените хора протестирахме
" Лозан Панов се оплака, че Румен Спецов, началник на Национална агенция за приходите, провел диалог с него, в който го заплашил и рекетирал (изнесеното от Панов дейст...

Стана ясно, че от 2010 година до момента няма нито една позиция или спогодба на Организация на обединените нации, нито на Европейски Съюз, която да е обвързвана с битката и опълчването на терора. В международен проект през днешния ден има повече от 300 дефиниции на понятието „ тероризъм “, само че продължава да няма ясна идентификация за нуждата от предварителна защита и опълчване на радикализацията, без значение от нейния генезис. Бе регистрирана извънредно виновната работа на публицистите, защото постоянно терористичните организации целят тъкмо да влязат в обектива. И в този смисъл една от огромните отговорности на актуалната публицистика е да се прояви изключително внимание журналистическата активност да не се трансформира несъзнателно в инструмент на радикалните организации за обществено втълпяване на боязън и агитация на развиваната от тях активност.

Истината, казана от Маргарет Тачър - че тероризмът употребява свободата на медиите тъкмо, с цел да убива свободата, е настояща и през днешния ден.

Участниците във форума се сплотиха към обстоятелството, че свободата на публицистиката и на словото е един от главните принадлежности за битка с тероризма. Бе показан обаче пагубен образец за способността на демократичната общественост да отбрани публицистите в Афганистан. При ескалиране на напрежението там и завземането на Кабул и целия Афганистан от талибаните, в оня миг на място действат повече от 110 средства за всеобща информация, като да вземем за пример, някои от международните медии са показани там с повече от 100 публицисти и сътрудници. В сериозния миг интернационалната общественост, включително и браншовите организациите на публицистите, не съумяват да подхващат никакви ограничения и не е проявена никаква угриженост – нито от Канада, нито от Съединени американски щати, нито от Европа. Англия, да вземем за пример, издава визи единствено за своите щатни сътрудници. Като загадъчен образец бе показан обстоятелството, че Северна Македония е издала 11 визи, само че единствено за публицисти, не и за техните фамилии. Така фамилиите им остават там и са подложени на злокобен гнет. След 1 септември, на практика е прекратен достъпътдо летището в Кабул и хората, които са били ангажирани със свободното слово и даването на цялостна справедлива информация за събитията в Афганистан, остават напълно под ударите на талибаните. Това е моментът, в който излиза наяве, че опцията да се отбрани свободата на словото и обективната публицистика е посочила нулева жизненост. Събития, за които и Европейски Съюз и Организация на обединените нации не престават да мълчат.

На форума бяха показани институционални приветствия от зам.-председателя на Съвета на федерацията на Русия Константин Косачев, от съветския посланик Мария Захарова, от Евгений Примаков, началник на „ Россътрудничество “, от шефа на Информационния център на Организация на обединените нации Владимир Кузнецов. Събитието продължава и на следващия ден, когато във фокус за тематики като актуалната система за образование на професионални публицисти и развиването на регулацията за прекъсване разпространяването на идеологията на тероризма, както и киберпрестъпността като ново интернационално полесражение.
Румен Петков: Взривът на газопровода край Варна приказва за неспособността на управлението на " Булгартрансгаз " да управлява газопреносната мрежа
Взривът на газопровода предходната седмица край Варна приказва за неспособността на управлението на „ Булгартрансгаз “ да надзор...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР