Румен Петков изпрати писмо по заявление за достъп до обществена

...
Румен Петков изпрати писмо по заявление за достъп до обществена
Коментари Харесай

Румен Петков: Свидетели сме на най-жалкия период в историята на МВР

Румен Петков изпрати писмо по заявление за достъп до социална информация до министъра на вътрешните работи. С неговото наличие Петков срещна медиите в Плевен на конференция.

В писмото си Петков има 6 въпроса към вътрешния министър. Сред тях са дали Министерство на вътрешните работи е употребило външни услуги от частни охранителни компании, лицензирани по реда на ЗЧОД, за застраховане на дейностите по защита на митингите в столицата. Той упорства и за подробна разбивка по дни за интервала от 1 до 11 септември. Петков пита още какъв е численият състав на участвалите в дейностите по защита лица, които са отвън структурите на Министерство на вътрешните работи, кои са частните охранителни компании, взели участие в обезпечаването на дейностите по защита, както и какъв е общият цифров състав на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, ангажирани по обезпечаването на защита на всеобщите мероприятия и какъв е размерът на сумите, нужни за погашение на възнагражденията за спомагателен труд и командировъчни на ангажираните чиновници на Министерство на вътрешните работи.

„ Държим да получим договорите, които са подписани с тези компании за защита. За мен е кардинален въпросът какъв е общият цифров състав на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, ангажирани по защитата на всеобщите мероприятия. Защо въпросът е кардинален? Защото по информация са ангажирани 15 хиляди чиновници, при 35-37-хиляден състав на полицията. Това значи, че България няма полицейско покритие. Борисов връща жеста на бандитите като закарва цялата полиция в София и им споделя: „ Момчета действайте. Вие ми помогнахте на изборите, аз ви връщам жеста в този момент “, уточни още Петков.

Той разяснява и защитата на Народното събрание.

„ Откакто започва работната процедура в Народното събрание от 9 до 13.00 ч. постройката на Народното събрание - ясно, че приказвам за някогашния партиен дом, е компактно оградена от служители на реда. Това е едно безсмислено съсредоточаване на полицейски сили. Ако имаме българско Народно заседание, което ще работи, компактно оградено от полиция, няма потребност от други причини то да се саморазпусне. В мига, в който народните представители излязат от постройката, полицейският кордон към събранието просто се разтегля. Това са неща, които няма за какво да бъдат обяснявани. Те се виждат от всички “, сподели Петков.

Той попита какъв е размерът на сумите, нужни за спомагателен труд на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

„ Това ще е най-скъпия интервал в историята на Министерство на вътрешните работи. Всички си спомняме 90-те години. Тогава имаше митинги по 80 - 100 хиляди души и в никакъв случай не е имало такова съсредоточие на полиция. Тогава също имаше напрежение, доста остра конфронтационна атмосфера. Такова преиграване не имало “, разяснява той.

Според него се основава усещането, че някой целеустремено поставя прътове и тръби, с цел да дискредитира митинга.

„ Това е най-жалкият интервал в работата на Министерството “, посочи той. Румен Петков засяга непредоставянето на съда фрагментите от камерите, които ги има, които са се показвали в малките екрани и които ги има в столичната дирекция.

„ На 3-ти предизвестих, че няма да има нито един от тези,които действително направиха закононарушенията, с повдигнато обвиняване и оня ден съдът за жалост удостовери това, което съм планувал на 3-ти “,посочи Румен Петков.

„ Това значи, че Борисов е извикал тези видове. И няма кой различен да им обезпечи влизането през кордона. Единственият, който има интерес да окървави и дискредитира митингите е министър-председателят “, акцентира още Румен Петков.

Лидерът на АБВ разяснява и тематиката за опиатите.

„ На 26 май в София бяха арестувани 40 кг кокаин, на 27 май 320 кг. След това бяха освободени шефът на БОП-а Иво Спиридонов, заслужен офицер, човек, с извънредно добра кариера, беше освободен шефът на отдел опиати и чиновниците, които участваха в задържането. Беше освободен министърът на вътрешните работи. Нищо друго за тези 360 кг кокаин не се чу, което ме кара да си мисля, че министър-председателят на България не е безразличен към трафика на този опиат. За това би трябвало да е ясно, че вътре БОП-а служителите на реда са демотивирани и деморализирани “, сподели още Петков. Той обърна внимание, че това е по този начин, тъй като тези, които са създали допустима реализацията по задържането на кокаина, са ги изхвърлили.

„ Някой би трябвало да излезе и да каже къде е опиатът. Не да излязат след време, че е погубен, а той да е траял в това време авансово планувания път. Това са доста съществени неща, които около митингите не трябва да бъдат пропускани. Режисираните мероприятия, с които се издигат този и оня, които правят грозни политически услуги, имам поради министър Терзийски, не са лицето на Министерство на вътрешните работи. Една част от протестиращите ходеха да викат на Младен Маринов: „ Оставка “. Той не беше неприятен министър. Бих споделил беше добър министър на вътрешните работи. Една от аргументите да си отиде беше, че няма да допусне принуждение против публицисти и спокойно протестиращи жители. Същите тези, на които Терзийски направи грозна, само че изключителна услуга. Днес не приказват за оставка на министъра, не приказват за жителите, за оня несретник представителя на ЮНЕСКО, за оставката на Терзийски приказваме единствено ние от АБВ,защото той свърши превъзходна работа на трима души: Бойко Борисов, Ахмед Доган и Христо Иванов. Днес всички те му се отплащат за услугата, която му направиха. Най-грозното нещо, което се е случвало с вътрешно министерство “, сподели още Румен Петков.

Румен Петков посочи, че на обществото е обяснено, че Младен Маринов е освободен поради случая в Росенец.

И този, който ръководеше полицейските сили в Росенец – Терзийски, беше изработен министър. Що, щото организираше шоуто “, посочи още Петков.

Лидерът на АБВ разяснява и тематиката за разделянето на митинга. „ Последно по разделянето на митинга. Почти всяка вечер съм на площада пред президентството. Никога не търча на първия ред, тъй като знам, че не ми е там мястото. Трябва да има мярка. Тези, които потеглят да разделят митинга, обслужват единствено и само Борисов. Той в това съумя - раздели митинга. Противопостави излишно хора. Много се надявам да се постави завършек на политическото яхане на този цивилен митинг. Да се опиташ политически да яхнеш недоволството на хората е уродливо събитие “, акцентира още Румен Петков.

Според него с огромно забавяне Екологичен потенциал сподели,че знае какво се случва в България.

„ Не знам за какво би трябвало да чакаме 23 септември и да чакаме октомври, когато ще бъде идната полемика “, сподели той. Според Петков е задоволителен фактът, че целият политически набор в Екологичен потенциал е дал доста явен знак, че схваща претекстовете на митинга.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР