Румен Петков и епископ Герасим, главен секретар на Светия синод

...
Румен Петков и епископ Герасим, главен секретар на Светия синод
Коментари Харесай

Румен Петков и директорът на Руското военно-историческо общество обсъдиха подготовката на честванията за 800-годишнината от рождението на Св. Александър Невски

Румен Петков и свещеник Герасим, основен секретар на Светия синод на БПЦ организираха среща с шефа на Руското военно-историческо общество Владислав Кононов. По време на нея Кононов ги е срещнал с подготовката на честванията, отдадени на 800-годишнината от рождението на Св. Александър Невски, които ще се състоят през 2021 година.

Изразена е подготвеност български и съветски групи да вземат участие в церемониите, които ще се проведат по формалния мотив. За подготовката на събитието в Русия е проведен специфичен Граждански комитет под председателството на министъра на културата на Руската федерация Владимир Медински и съпредседателството на съветския патриарх Кирил.

 snimka-2-rusiq Към Петков бе отправена и покана за присъединяване в церемонията по откриването на монумент на военачалник Тотлебен в Москва, която ще се организира през октомври месец тази година. Идеята за построяването на монумента е зародила през 2017 година, когато представители на РВИО гостуваха на събитията, отдадени на 140-годишнина от освобождението на Плевен и имаха опция да посетят Плевенската гледка и паметника на военачалник Тотлебен в града.

Петков и Кононов са разискали още опциите за взаимна работа по развиване на българо-руския военно-исторически туризъм, за което от Руското историческо общество готвят специфична стратегия.

По време на срещата Владислав Кононов е подарил на Румен Петков и свещеник Герасим образец от книгата „ Държавникът, дипломатът и войнът Александър Невски “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР