Румен Христов от ГЕРБ-СДС е оптимист за предстоящите парламентарни избори

...
Румен Христов от ГЕРБ-СДС е оптимист за предстоящите парламентарни избори
Коментари Харесай

Румен Христов, ГЕРБ-СДС: Вярвам, че ще се преборим за първото място. Въпросът е да е с по-отчетлива разлика

Румен Христов от ГЕРБ-СДС е оптимист за идните парламентарни избори на 2 април.

" Имам вяра, че ще успеем да се преборим за първото място освен тъй като социологията го демонстрира, само че и тъй като на предходните избори показахме, че можем да реализираме тази цел. Въпросът е първото ни място да бъде малко по-отчетливо, с по-голяма разлика. Вероятно " Магнитски " ще се отрази на обединението, само че считам, че би трябвало да се фокусираме върху проблемите на българските жители като стандарта на живот и инфлацията ", съобщи водачът на Съюз на демократичните сили в ефира на " Денят ON AIR ".

По думите му Владислав Горанов е бил " добър министър на финансите със постоянна финансова политика ".

" Списъкът " Магнитски " е едно предизвестие за България ", счита той.

" През четирите месеца работа на 48-ото Народно заседание бяха признати повече закони, в сравнение с в предходното държавно управление, което беше постоянно. Все отново четири месеца са доста малко време ", означи гостът. 

В ефира на Bulgaria ON AIR Христов затвърди и позицията на ГЕРБ-СДС във връзка с военната помощ за Украйна.

" Не сме коалиция на войната. Тази война може да свърши бързо, само че тя ще бъде окупационна и никой не може да даде гаранция, до каква степен ще стигне Русия - дали няма да има вкус и към други страни. Критикувам мощно президента поради изявленията му за Украйна ", разясни гостът.

Според него " има заделени 200 млн. и България би могла да се възползва от тях и да реализира сделка с нашите евроатлантически сътрудници - да предоставим старите си системи C-300  и да получим нови ". 

" Ресурсът на огромна част от оръжието, с което разполагаме в България, изтича и бихме могли да се сдобием с нови системи, които ще бъдат по натовски стандарти ", безапелационен бе той.

Христов е на мнение, че " Продължаваме промяната " и " Демократична България " желаят да завоюват изборите независимо, само че това няма по какъв начин да се случи. 

" Евроатлантическото болшинство, в което влизат ГЕРБ-СДС, новото обединяване " Продължаваме промяната " и Демократична България, Движение за права и свободи и вероятно " Български напредък ", стига за съдружно болшинство ", предвижда той. 

Бившият народен представител заключи, че не е " вярно да се върви на избори, до момента в който една политическа групировка реализира задоволителен резултат ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР