Румен Гечев от БСП се възмути, че се предвиждат 12

...
Румен Гечев от БСП се възмути, че се предвиждат 12
Коментари Харесай

БСП искат обяснения от Донев за минималната работна заплата. Той видя манипулация

Румен Гечев от Българска социалистическа партия се възмути, че се плануват 12 милиарда евро разноски в бюджета за “самолети и чертежи ” (за покупката на изтребители F-16, бел. ред.). Според него в този план се крият единствено загуби. 

 

Донев обаче уточни, че тези пари не са от през днешния ден, а от левицата са участници в гласуването им. Освен това те са част от плана за рационализация на армията. 

“Не бих споделил, че този бюджет не е обществен - в противен случай, и не разбирам за какво Народното събрание би трябвало да приема размер на минималната работна заплата ”, уточни още Донев. 

 

" 6.6% недостиг, актуализиране на пенсиите през октомври. Не разбирам за какво Народно събрание би трябвало да приема размер на минималната работна заплата, това е било постоянно било функционалност на Министерски съвет, след консултация със обществените сътрудници ", отговори на обвиняванията министър председателят. Гълъб Донев назова митингите на левицата " операция ".

 

" Не сте прави да внушавате на българските жители, че има нещо прикрито и подмолно, което минава през Закона за удължение действието на държавния бюджет 2022 година ", безапелационен бе Донев.

 

Министърът на финансите Росица Велкова също изясни, че дългът се тегли за гарантиране на падежи, които предстоят за март месец за покриване на външни задължения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР