Румънците отделят най-малко време за шопинг, германците - най-много, показва

...
Румънците отделят най-малко време за шопинг, германците - най-много, показва
Коментари Харесай

Румънецът прекарва най-малко време в шопинг, германецът - най-много

Румънците отделят минимум време за шопинг, германците - най-вече, демонстрира изследване на Евростат измежду 15 европейски страни, извършено сред 2008 и 2015 година и оповестено през вчерашния ден, на Черен петък.

Освен обиколките за облекла, обувки, бижута и така нататък, статистиците присъединили в изчисленията и времето за така наречен услуги за себе си - да вземем за пример коафьор, маникюр, доктор. И когато теглили чертата, се оказало, че румънците отделят за шопинг и грижи за себе си единствено 17 минути дневно, а германците - два пъти повече и от горната страна - 35 минути.

Неясно е къде е България - тя не е включена в проучването.

То обгръща население на възраст 20 - 74 години и в него след Германия се подреждат Холандия и Англия, които също отделят повече от 30 минути дневно. Точно толкоз са минутите са белгийците, а под тях са жителите на Финландия, Испания, Австрия, Италия, които дават към 27 минути от времето си за шопинг.

Над 25 минути е времето и в Полша и Франция, в Люксембург е тъкмо 25 мин.

Естония, Унгария, Гърция и Румъния се подреждат на последните 4 места.

Във Финландия 50.8% от включените в проучването удостоверили, че са отделили време за шопинг или персонални услуги в дните на изследването. На второ място тук е Германия с 48.8%. После са Естония и Холандия с по 46.6%. Най-ниските равнища са в Румъния 29.0%, Гърция (30.7%) и Франция (33.6%).

Във всички страни преобладават дамите - те пазарят повече, по-често вървят на коафьор.

Колко прекарват българите по магазините не е проучено, и въпреки всичко е ясно какви са били настройките на българите за Черния петък. Предварително изследване сподели, че българинът е възнамерявал да похарчи към 400 лв., сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов пред Българска национална телевизия. Той акцентира, че в тази ситуация не става дума за импулсивно извършване на покупки, а за нужни покупки, премисляни да вземем за пример няколко месеца. 

Той още веднъж подсети: имате право на претенция, може да върнете купеното, даже и да са ви го продали със 70% или да са се пробвали да ви убедят, че са ви го " подарили ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР