Румънците, които продават или купуват руски стоки, подложени на санкциите

...
Румънците, които продават или купуват руски стоки, подложени на санкциите
Коментари Харесай

Румънците, които продават или купуват руски стоки ще бъдат глобявани

Румънците, които продават или купуват съветски артикули , подложени на глобите на Европейски Съюз, даже те да са импортирани от трета страна, рискуват санкции сред 10 000 леи (2021 евро) и 30 000 леи (6063 евро), оповестява в. " Адевърул ".

В отговор на обстановката в Украйна Европейската комисия изготви серия от ограничавания върху вноса и износа на артикули от съветски генезис. Европейските компании не могат да внасят/изнасят избрани артикули от/за Русия, а съветските компании към този момент не могат да продават избрани артикули на пазара в Европейски Съюз, показват експертите от " Ърнст и Янг " - Румъния (EY Romania).

Например, прецизират те, петролът и петролните артикули, въглищата, стоманата, дървесината, алкохолните питиета от съветски генезис са неразрешени за внасяне в Европейски Съюз.

При строго избрани условия търговията с някои артикули (например хранителни артикули, лекарства или някои полуфабрикати) към момента е позволена сред Европейски Съюз и Русия, само че вносителите и експортьорите въпреки всичко би трябвало да внимават от кого купуват или на кого продават стоките, отбелязва изданието.

Европейската комисия обръща внимание, че в идния интервал ще усили напъните и ограниченията против опитите за заобикаляне на тези наказания , като се има поради огромният брой сходни случаи напоследък.

" По-конкретно, тези, които се пробват да заобиколят глобите (както като физически, по този начин и като юридически лица), ще бъдат включени в черния лист на глобите, който ще бъде оповестен обществено. Например лицата, които купуват съветски артикули, подлежащи на ограничавания, само че превозени от други територии/страни до Европейски Съюз, рискуват да попаднат в черен лист. В същото време хората, които изнасят артикули от Европейски Съюз през други територии с желанието да улеснят последващия им импорт в Русия от сдружения, които подлежат на ограничавания, рискуват да получат същите наказания ", споделят експертите на EY Румъния.

В Румъния неспазването на интернационалните наказания се санкционира с санкция от 10 000 до 30 000 леи и конфискация на стоките. Контролните органи могат да ползват и спомагателни наказания, като да вземем за пример прекъсване на активността на сдружението за интервал от 1 до 6 месеца.
В умозаключение, с цел да избегнат нежелани санкции и наказания, вносителите/износителите би трябвало да правят доста по-внимателни и непрекъснати инспекции на своите търговски сътрудници и на доказателствата за генезис, които са в основата на техните покупко-продажби (на кого продаваме, от кого купуваме, какъв е произходът на стоките), отбелязва " Адевърул ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР