Румънците и българите са първенците в Европейския съюз по туристически

...
Румънците и българите са първенците в Европейския съюз по туристически
Коментари Харесай

Румънците и българите - най-бедни, но с най-много пътувания

Румънците и българите са първенците в Европейския съюз по туристически пътувания в последния месец на годината - надлежно 17 и 12,5 на 100 от всички осъществени пътувания през годината. Това сочат най-новите данни на Евростат за декември 2022 година, представени от БНР.

Тогава жителите на Съюза са осъществили общо 92 милиона пътувания, което съставлява малко под 9% от всички, направени през годината.

Интересно е, че в множеството ранглисти, отнасящи се до стандарта на живот, България и Румъния са на последните места. 

Експертите изясняват концентрацията на пътуванията в края на годината, изключително вътрешните пътувания, с визитите на родственици и другари по време на Коледните и Новогодишните празници.

Наред с Румъния и България жителите на Малта също са в челната тройка и се открояват с най-вече пътувания през 2022 година, съсредоточени през декември -  близо 12% от всички.

За разлика от тях пътуванията през декември съставляват едвам 5,2% от общите пътувания, направени от жителите на Гърция, както и 6% от пътуванията на жителите на Швеция - страна с надалеч по-висок стандарт на живот от този на Румъния и България.

От всички почти 92 милиона пътувания, осъществени от европейците в последния месец на 2022 година, голямата част - към 73 милиона, са вътрешни пътувания, което съставлява 9% от общите вътрешни пътувания, направени през цялата година. А 19 милиона пътувания са в чужбина, което е 7% от всички пътувания зад граница през годината. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР